Яна Маринова за Plovdiv24.bg: Нека се опълчим на моментите, когато ни "навеждат"

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
16:30 / 30.11.2021
6667
Актрисата Яна Маринова представя в Пловдив моноспектакълът "Куци ангели"  на 1 декември /сряда/, в Дома на културата "Борис Христов“, от 19,00 часа.

Ето какво разказа Яна Маринова за спектакъла специално за читателите на Plovdiv24.bg:  

"Гуглето - героинята ми в тази пиеса, е един съвременен отмъстител, но тя е с вълнени чорапи, а не с лъскав чорапогащник, както са сега. Тя е един човек, който отказва да се примирява в света на парите, които могат да си купят правосъдие и раздава собствено такова. Тя е затворничка, "гърми ги в капачките“ тези, които си го заслужават, според нея, и после ги прави на икони. Тя е и художник. Гуглето е човек, който като Ботев смята, че трябва на добрия да му се отвръща с добро, а на лошия - с ножа по глава, даже цитира Ботев. За нея нещата са дадени от Господ, това е нейното верую, и нейният Бог, и се е заела да се справя с всичките магистрати, политици и с обикновения простак, който смята, че може да пикае, където свари, да хвърля и плюе, където си иска. Гуглето не разделя половете, смята, че човеците са отговорни за своите постъпки, независимо от пола. След като правиш грехове, трябва да си ги платиш, заканва се дори и на самия Бог, в лицето на хищните и алчни попове в раса. Не пропуска никого – за нея черното си е черно, бялото си е бяло“.

Яна Маринова признава още, че Гуглето я е променила много и я е научила да разбира, че проблемът не е в това, че злото побеждава, а че побеждава злото, защото доброто не се бори. "Проблемът е, че когато ти е хубаво, и когато си добър, не искаш да си разваляш рахатлъка. Гуглето това го разбира и знае, че има неписани правила, които много се различават от правилата на парите и че право не може да се купи с пари. Гуглето ме научи на много неща, но не мога да бъда като нея, защото за мен светът не е толкова категоричен. Човек трябва да може да се напасва и няма как да живеем във война и да се стреляме по улиците. Защото аз съм живяла в такова време, и мен са ме уцелвали, и това не е добро като вариант“.

Според актрисата усещанията, които предизвиква пиесата, са за реални събития в нереалната ни държава.

"Зрителят много ще се киска по време на тази пиеса, но в същото време ще изпита и задоволство“, споделя още Яна Маринова. "За нещата, които в крайна сметка не си признаваме, но ни се иска да играе тоягата. Разбира се, Гуглето си поема последствията от своите действия, като влиза в затвора. Нека се посмеем и се опълчим на моментите, когато ни навеждат, защото тогава сме също толкова виновни, колкото тези, които ни навеждат“, добавя Яна Маринова.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).