Възраждат емблематично пловдивско кино

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
08:21 / 30.09.2020
9012
Пловдивска фирма се е нагърбила с тежката задача да върне културата в една от най-емблематичните сгради в центъра на Пловдив – бившото кино "Гео Милев“, научи Plovdiv24.bg. До щастливата развръзка се стигна, след като нашенците спечелиха търг с тайно наддаване, организиран от собственика на сградата – БДЖ. Търгът се проведе миналия понеделник в централата на железниците в София.

Надпреварата беше за отдаване под наем на Голямата зала в киното, която върви с куп обслужващи помещения. Залата се състои от салон, балкон и ложи с площ 243,87 кв.м.; Сцената е с обща площ 145,75 кв.м.  В комплекта влизат още стая за чакащи артисти и стая за сценични работници, фоайе, кино-кабина, бивш гардероб, кулоари, стълбищна площадка, санитарни възли и каса.

Всичко това фирмата ще ползва под наем за срок от 5 години. Дали нашенците ще успеят да върнат културата обратно в киното, предстои да разберем. Последно сградата беше превзета от магазин за дрехи и обувки втора ръка, но в последно време и тези помещения пустеят.

Припомняме, че емблематичното пловдивско кино "Гео Милев", още познато като Дом на железничаря, затвори врати през 2011 година заради съкращения в редиците на БДЖ. В червената сграда имаше ансамбъл за народни танци, театрален състав и два киносалона. По-късно се заговори сградата да стане Дом на операта, но тази идея също отпадна заради сложната собственост.

Виж коментарите (3)

Още по темата (3):
04.02.2015 Тъжно, но вярно: Търговия вместо култура в кино "Гео Милев"
12.04.2014 Ще живне ли кино "Гео Милев"?
23.12.2011 Срам за Пловдив: Спряха достъпа до емблематично за града кино!
Още новини от Новини от Пловдив:
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).