"Възраждане" поиска независим финансов одит на управлението на Здравко Димитров

Автор: Диана Бикова
Коментари (1)
12:14 / 05.12.2023
4164
Групата общински съветници на "Възраждане" внесе в ОбС Пловдив предложение за извършване на независим финансов одит на община Пловдив, обхващащ периода на мандат 2019 - 2023 година, предава Plovdiv24.bg.

"Имаме правото да получим, но и задължението да изискаме независима оценка относно управлението на финансите на Община Пловдив, извършено през мандат 2019-2023. С началото на нашия мандат ние трябва да вземаме отговорни и информирани решения касаещи финансите на общината, рефлектиращи пряко върху изпълнението на приходната и разходната част на общинския бюджет" - обосновават се от "Възраждане".

Съветниците изтъкват, че изразходването на средства трябва да се извършва по прозрачен, ефективен и целесъобразен начин, с мисъл и в полза на гражданите живеещи на територията на общината. Подчертават, че в настоящия мандат всички решения е нужно да бъдат вземани с грижа за финансовото състояние на общината и само реална финансова оценка ще предпази Пловдив от нарастващ дефицит и нарастваща опасност от дългова спирала.

Докладът от финансовия одит ще спомогне да се вземат бъдещи информирани и отговорни решения от Общински съвет - Пловдив, повишавайки качеството на работата му, смятат от партията и предлагат кметът Костадин Димитров да започне процедура по назначаване на независим финансов одит на община Пловдив за предходния управленски мандат.

Виж коментарите (1)

Още по темата (1):
20.12.2023 Сметната палата и АДФИ влизат в община Пловдив за пълен финансов одит!
Още новини от Новини от Пловдив:
"Мис България - Пловдив" 2024 е свикнала с нощните смени, работи ...
Руснака е в тежко състояние, опериран е по спешност в Пловдив
Майката на оцелялата от катастрофата на "Руски": Стана чудo!
Обилни валежи в Пловдив за сряда
Костадинов: За Пловдив нашата цел са 3 мандата
Ключов свидетел на убийството в "Арман махала": Не съм видял нож


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).