"Възраждане" - Пловдив твърдо против завода за рециклиране на гуми

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
10:39 / 17.01.2024
1988
От “Възраждане" - Пловдив се обявиха твърдо против строежа на инсталация за рециклиране на гуми.

Декларация от името на групата на “Възраждане" в ОбС Пловдив 

“Още по време на предизборната кампания за местния вот, ние многократно заявявахме, че нашето присъствие в местното управление не е самоцел, а е желание, подчинено само и единствено на идеята за защита на гражданския и националния интерес. 

В тази връзка, ние сме поели ангажимент към нашите избиратели да отстояваме своите принципни позиции и да не позволяваме неглижиране на мнението и желанието на по-голямата част от обществото. 

Дали става дума за строеж на инсталация за рециклиране на отпадъчни автомобилни гуми или за премахването на един от символите на културно-историческата ни памет, като монумента “Альоша" - ние сме тук, за да се борим срещу това. 

Именно, с грижа и защита към общественото здраве и интерес, ние завяваме принципната си позиция, която е твърдо “против" изграждането на инсталация за рециклиране на отпадъчни автомобилни гуми, какъвто проект съществува на дневен ред. В резултат от тази дейност ще се образуват приблизително 6 000 тона опасни отпадъци, които биха били вредни за здравето на нашите съграждани и на нас, самите. Децата ни, родителите ни, всички ние ще дишаме този въздух. Град Пловдив и цялата Община са определени като район, в който замърсители като полицикличните ароматни въглеводороди и азотния диоксид, превишават установените допустими норми многократно. В предоставените доклади и документи липсва задълбочен анализ за здравните вреди върху живеещите, в близост до инсталацията, както и оценка на здравния им статус и кумулативния ефект, който ще има концентрираното отделяне на такива емисии в непосредствена близост до оживени жилищни райони и обществени сгради.", заяви на днешното заседание на Общински съвет Пловдив, Елена Грозданова - общински съветник от “Възраждане". 

Поради липсата на убедителни доказателства и задълбочени анализи от “Възраждане" се обявяват твърдо 'против' това инвестиционно намерение.

С уважение,

Екипът на "Възраждане".

Виж коментарите (2)

Още по темата (15):
22.01.2024 Архитект: Тази дейност ще навреди на жителите на Пловдив
22.01.2024 Обрат с изграждането на завод за горене на гуми в Пловдив!
20.01.2024 Нов успех за екологията и чистия въздух в Пловдив – спряха инсталацията за рециклиране на гуми
19.01.2024 В Пловдив няма да има инсталация за рециклиране на гуми
17.01.2024 Пловдивските общински съветници приеха декларация срещу изграждане на инсталация за изгаряне на гуми
16.01.2024 Стефан Терзиев: Хората, които разпространяват лъжи и манипулации, знаят ли къде отиват 7 хиляди тона стари гуми, които се изхвърлят ежегодно в Пловдив?
Още новини от Новини от Пловдив:
Митрополит Антоний: Епархията на Николай Пловдивски, въпреки "Рол...
ББР обяви търг за мегакомплекс в Пловдив
Пловдивски университети се включиха в протеста, остават затворени...
Двама са в болница след поредната катастрофа в Пловдив
7 дни след кошмара на бул. "Руски": И тази седмица започна с инци...
Без учебни занятия в пловдивско висше училище днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).