Възпитаници на ОУ "Стоян Михайловски" с множество награди

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:29 / 31.10.2016
2830
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "СТОЯН МИХАЙЛОВСКИ":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
В ОУ "Стоян Михайловски" посрещат Деня на народните будители с множество международни и национални награди. Възпитаниците на Горица Петрова, старши учител по български език и литература, получиха престижни литературни отличия.

Шестокласничката Християна Баирска е удостоена с втора награда от Деветия национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика "Стоян Михайловски" - Русе, 2016 г. 

В литературната надпревара участваха десетки ученици от цялата страна. Сред участниците от Пловдив и областта единствено на Християна е присъдена награда в раздел "Литературно творчество".

Конкурсът е включен в Националния календар на Министерството на културата и цели развиване на творческото въображение и укрепване на човешките ценности - родолюбие, човечност, доброта, етническа толерантност, отговорност.

Шест са отличията на петокласниците от Международния конкурс "Аз обичам Черно море" - Несебър, 2016 г. С втора награда за литературно творчество са отличени Борислав Стефанов и Михаела Александрова. Виктория Николова и Весела Бонева получават трета награда. Четвърто място заемат Полина Пенчева и Христина Калъчева.

В трите раздела - литературно творчество, изобразително изкуство и фотография - участваха стотици ученици от България и чужбина. Целта на конкурса е да привлече вниманието на младите хора към красотата на Черно море и неговото крайбрежие и да провокира активно екологично поведение.

Международният конкурс е с утвърдени традиции и е включен в Националния календар на МОН за изяви по интереси на учениците през учебната 2016/2017 година.

С диплом за постигнатите успехи е отличена и учителката на наградените ученици - Горица Петрова.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пъстър панаир на занаятите, Иван Звездев е специален гост
Десетки пловдивчани бяха диагностицирани
"Ювелирно изпълнение" на шофьор в Пловдив? Видео регистратор засн...
"БСП за България" открива предизборния си павилион на Главната дн...
Няколко хиляди са без вода заради осем ВиК аварии в Пловдив и обл...
Полицията взима мерки за мача Локо - Левски


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).