Върнете отпадък и дайте шанс за "нов живот" на ценни суровини

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:26 / 01.03.2024
3574
На 9-ти март (събота) ще се проведе "Пролетна рециклиада", организирана от район "Западен".  

"Целта е да вдъхновим гражданите да обърнат повече внимание на процеса на рециклиране и да осъзнаят колко важен е той в контекста на кръговата икономика и изчерпването на основни ресурси, но и на замърсяването на околната среда", споделя кметът Тони Стойчева.  

Време е да променим нашия начин на мислене, за да редуцираме количеството на отпадъците в сивите и черните контейнери и да увеличим това в цветните съдове за разделно събиране. 

Тази година партньори са "Булекопак", "М-Texx" и "Мева България". 

В район "Западен" функционира двуцветната система на "Булекопак". Любопитен е фактът, че рециклиращата индустрия предоставя все по-големи количества суровини за производството –  поне 50% от хартията и стоманата, 43% от стъклото и 40% от несъдържащите желязо сплави. Доста продукти вече се правят от рециклирани материали.

М-Texx има амбицията да повиши количествата на рециклиран текстил в страната, който все повече се определя като бъдещето на модната индустрия.

Представители на районната администрация ще ви очакват на специално обособения пункт в парк "Ружа", където ще можете да донесете вашите разделно събрани отпадъци от пластмаса, хартия и текстил.

За активните граждани има и подаръци – текстилна чанта, алтернативата на найлоновата торбичка, която почти винаги се къса, докато стигнем до дома, но ако я изхвърлим, тя продължава да "живее" много дълго време в природата. Ще има и томбола с други изненади.

Нека да покажем добрия пример и отговорно поведение. Очакваме да станете част от общността на "Западен", която я е грижа за околната среда.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Шеметен първи юни, нови обекти и единствен по рода си MakeUp Mast...
Дебора минути преди делото: Готова съм психически за разпита
Борислав Инчев, "Синя България": Трябват стимули за старите бълга...
Прочетете това и пак си помислете дали ще запалите цигара
В Пловдив започва по същество делото "Дебора"
Арменското училище в Пловдив чества 190 години


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).