Все повече хора търсят къщи близо до Пловдив, пазарът се разширява

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:02 / 20.12.2023
10401
В района на Пловдив пазарът на къщи винаги е бил най-активният в страната от началото на ковид пандемията. Традиционно купувачите търсят имоти в малките населени места от Южната дъга - Марково, Белащица, Първенец, както и разположените в Родопската яка.

Но радиусът на пазара около Пловдив се разширява - интерес предизвикват имоти, разположени в малките населени места на 20, 30, дори 40 километра разстояние от града. В обсега на клиентите попадат и населените места около международното летище - Кочево, Караджово, Катуница, Ягодово.

През последните три години цените на фамилните къщи там нараснаха значително. Ако допреди две години купувачите на селски къщи бяха на възраст около 45 години, то днес възрастовата граница пада и в населените места край градовете се заселват много млади хора и семейства, работещи от разстояние и търсещи по-добра среда за децата си, пише "Труд".

В Пловдив повечето от сделките са със собствени средства на купувача. Близо половината от сделките с жилища в София се реализират с кредит, в Пловдив този дял е 41%, а във Варна покупките с външно финансиране са 27%.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Една от най-красивите жени на света се оказа 23-годишна пловдивча...
Адвокат: Някои българи почиват по Беломорието, децата им учат в п...
Вижте какво сервираха в Пловдив
Ужасно начало на съботния ден в Пловдив!
Бебето чака бебе другия месец
Шофьор: В час пик тук е страшно!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).