Връчват наградата "Лекар на годината"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:57 / 17.10.2017
6315
Районната лекарска колегия в Пловдив ще връчи наградите "Лекар на годината 2017" тази вечер на специална церемония. Призът за мениджър на лечебно заведение за 2017 ще получи управителят на УМБАЛ "Каспела" доцент Илиан Дойков, а за активен принос в специалността "Съдебна медицина" - доцент Светлозар Спасов от катедрата по "Съдебна медицина" в МУ.

Отличени от колегията на регионално ниво са още д-р Недялка Стефанова - завеждащ детското отделение в МБАЛ Асеновград, д-р Добрин Кръстев - началник на АГ отделението в МБАЛ Първомай, д-р Иво Кехайов от клиниката по неврохирургия на УМБАЛ "Свети Георги", д-р Красимира Станева от хирургично отделение на МБАЛ "Еврохоспитал", д-р Цветан Петров от МБАЛ Карлово, общопрактикуващите лекари д-р Александър Калайджиев - от Пловдив и д-р Иван Горев - от Куклен.

За престижното отличие на национално ниво са номинирани трима лекари. Д-р Свитлана Бачурска, началник на отделението по клинична патология в КОЦ - Пловдив и асистент в катедра "Обща и клинична патология" в МУ e предложена за наградата в категорията "Ти си нашето бъдеще". Отличен лекар за 2017 от БЛС e и завеждащият отделението по съдова хирургия в МБАЛ "Света Каридад" д-р Георги Сакакушев, а за активен принос в специалността хирургия е номиниран шефът на Клиниката по хирургия в УМБАЛ "Каспела" професор Росен Димов. Националните награди ще бъдат раздадени в София в Деня на българския лекар, който се чества традиционно на 19 октомври, празник на Свети Иван Рилски Чудотворец.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).