Връчват грамоти в навечерието на Световния ден на водата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:00 / 18.03.2016
1204
РИОСВ - Пловдив и община Пловдив ще връчат грамоти на учители, взели активно участие в екологични кампании, проведени през 2015 година.

Идеята е да се удостоят с внимание преподаватели, които ангажират вниманието на децата с опазване на околната среда и възпитават отговорни граждани с грижа към природата. 

В екологичните кампании на РИОСВ - Пловдив през 2015 година са се включили над 1800 деца и учители от 25 населени места. От началото на учебната 2015/2016г. РИОСВ - Пловдив съвместно с общината стартира кампания "Да бъде по-чист, по-зелен и по-красив моят Пловдив!" в училища и детски градини, която се радва на успех. 

Целта на кампанията е да създаде навици у децата за разделно събиране на отпадъци и да привличат своите родители към тази дейност, да се научат да се движат пеша или с колела по велоалеите, изградени в кварталите на града, да приканват родителите си по-рядко да ползват автомобилите си, да се отопляват в домовете си на парно, газ или електричество, да спазват екологосъобразен начин на живот. 

Награждаването ще се състои днес от 13 часа във фоайето на Дома на културата "Борис Христов". 

Проявата е съвместна инициатива на РИОСВ - Пловдив, Община Пловдив и Дом на културата "Борис Христов" и се организира в навечерието на Световния ден на водата - 22 март.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).