Връчиха поредната награда за добре поддържана градина

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:12 / 25.06.2008
2137
Управителят на общинската фирма, грижеща се за чистотата в града Радослав Кошински връчи днес голямата месечна награда на фирмата от 300 лева на храма „Св. Троица". "Разгледахме много красиви обекти, но се спряхме на двора в храма „Св. Троица", който е едно наистина прекрасно място", обясни Кошински. Той коментира избора за наградата така:

„Тази красота, която е в църквата, до нея се докосват много повече хора. И освен духовната красота, която е в храма, хората се чувстват добре и в чисто визуалната, материалната красота тук отвън. Което пък ги кара да се чувстват още по-добре в божия храм. Това ни е мотива за наградата този месец и затова я даваме на храма, който според нас е най-добре подържан в града."

Символичният чек за сумата от 300 лева получи презвитера Тонка Писанова, която е един от хората, които се грижат за зеленината в двора на храма. Тя служи тук вече 21 години и любимото й място е до кипариса под голямата икона в двора. Тя персонално отговаря за „бодливите" както ги нарича растения и за редовното напояване на зеленината. Презвитера Тонка Писанова разказа, че лично отец Георги Славчев се грижи за тревния килим, който коси с електрическа косачка. Отецът има пълен набор градински инструменти и пособия и сам кастри и оформя зелената храстовидна ограда и кипарисите. За тях той сам купува и слага специална торова смеска.

Презвитера Тонка Писанова сподели, че наградата я радва:

„Зеленината изисква много усилия и заслугата е на отец Георги Славчев, който безприкословно се отдава на труда си и не жали сили и средства за озеленяването на храма. Парите ще използваме, за да стане още по-красиво и зелено. Трогнати сме от наградата."

Близо от месец в двора на храма „Св. Троица" има и детски кът с люлки. Направен е по настояване на негово високопреосвещенство пловдивския владика Николай, за да могат майките да въвеждат децата във вярата още от малки.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Лиляната изпрати абитуриентите
Нов инцидент на мястото, на което стана фаталният сблъсък с джипа...
Станислав Цанов идва в Пловдив, говори и за лошите коментари
Шефът на КАТ Пловдив: Не съм гледал километража на джипа
Керана и още 13 млади пловдивчани с награди за 24 май
16 пъти шофьорът на джипа от бул. "Руски" е бил хващан в крачка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).