Време ли е да се въведе забрана за тежка техника по околовръстното в час пик?

Автор: Георги Кирилов
Коментари (9)
11:04 / 14.01.2022
9286
Околовръстното шосе на Пловдив е тема, която касае почти всички пловдивчани, а в същото време не се вижда светлина в тунела относно решението й.

Едва ли скоро Пловдив ще се радва на многомилионни инвестиции в разширението на околовръстното от страна на държавата, подобно на софийското, въпреки че в момента Пловдив със своите икономически зони е индустриалното сърце на страната и това сърце разчита и експлоатира именно тази пародия на околовръстно. 

Темата за важността на пловдивското околовръстно и циничното поведение от страна на държавата е стара, няма нужда да бъде повтаряна. Старите управляващи само обещаваха и отлагаха проблема, новите дори и не обещават. Затова пловдивчани трябва да се обединим и да започнем да търсим малки частични решения на проблема.

Няколко пъти в редакцията на Plovdiv24.bg вече постъпват предложения от работещи в зоните, които са принудени да пътуват всяка сутрин и вечер през околовръстното, то да бъде забранено за тежка техника в час пик.

"Не мисля, че ще е огромен проблем в кратък промеждутък от време сутрин, когато десетки хиляди отиват на работа по околовръстното и вечер, когато се прибират, да бъде забранено на тежката техника и тировете да се движат. Често се случва сутрин, в най-големия пик, изкопна техника да пъпли с 25 км/ч, а зад нея се образува огромна колона, проблемът назад се мултиплицира и всичко това води до парализиране на околовръстното в час пик.

Не е нормално в ненатовареното време отсечката да се взима за малко над 10 минути, а в час пик да отнема повече от час и половина. Категорично трябва да се въведе забрана за тежка техника в час пик сутрин и вечер. Може пък тази забрана, освен да помогне на 99% от ползващите околовръстното в този момент, да разшуми темата на национално ниво и там някой да намери капацитет и реши проблема. Убеден съм че не е далече момента, когато инвеститорите ще започнат да се оттеглят от Пловдив заради околовръстното и това не е никак преувеличено", завършва писмото си един от последните ни читатели, обърнали се към Plovdiv24.bg по темата.

В коментарите под статията можете да споделите и своите наблюдения и разсъждения по темата!

Виж коментарите (9)

Още по темата (408):
23.04.2024 Дано! Югоизточният обход на Пловдив трябва да започне наесен!
23.04.2024 Областният управител оптимист за два от най-важните проекти на Пловдив
18.04.2024 Актуализират проекта за Югоизточния обход на Пловдив
21.03.2024 Заместник-министър: Години наред нищо не е правено по проекта за Югоизточния обход на Пловдив
21.03.2024 Кметът оптимист за Югоизточния обход на Пловдив
13.03.2024 Проектират нов лъч на Околовръстното на Пловдив - от "Джъмбо" до пътен възел Царацово
Още новини от Новини от Пловдив:
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...
Шофьор: Отнемане на книжките на всички, които смятат, че синият е...
Бляскава церемония събра известни особи в Пловдив
ОД МВР Пловдив предприема засилени мерки за сигурност
Пловдив показва на какво е способен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).