Военните показаха какво могат! Пловдивчанка: Всичко се тресе!

Автор: Васил Динев
Коментари (22)
17:14 / 17.10.2019
24449
Атрактивни демонстрации в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Причината - градът е 27-ият, в който се провежда кампанията за популяризиране на военната професия "Бъди войник“. Проявите в него бяха своеобразна кулминация на празника на Военновъздушните сили (ВВС) по случай 107-ата годишнина от тяхното създаване (16 октомври) и Деня на военните парашутисти и празник на 68-а бригада "Специални сили“ (18 октомври). 

На тях присъстваха министърът на отбраната, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев, командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков, началникът на гарнизон Пловдив и командир на Силите за специални операции (ССО) бригаден генерал Явор Матеев, командирът на Националната гвардейска част (НГЧ) полковник Кънчо Иванов, Здравко Димитров и други.

От 16.00 ч на площад "Централен“ в Пловдив бе разположена информационна борса за набиране на войници и матроси за Българската армия. На нея са представени с информационни материали Сухопътните войски, ВВС, Военноморските сили, ССО, Регионалната служба "Военна полиция“, НГЧ, Централното военно окръжие. Присъстващите могат да се запознаят с възможностите, условията и сроковете за кандидатстване и постъпване на служба в Българската армия. В информационната борса участват и представители на Националния военен университет "Васил Левски“, които ще разясняват условията за прием и обучение във висшето военно училище. 

По същото време над площад "Централен“ се проведе динамичен показ на военнослужещи от ВВС от авиобазите в Крумово и Граф Игнатиево. Показът включва изпълнения на различни видове задачи, сред които: разузнаване и атака по земна цел, мисия по търсене и спасяване, симулиране на въздушна цел, мисия Air Policing и др. В него ще участват хеликоптери Ми-24 и Кугър, самолети L-39 ZA, C-27J, МиГ-29, Ан-2. 

Военнослужещи от ССО ще изпълнят парашутни скокове, както и други задачи от бойната и физическа подготовка като: спускане по способа "бързо въже“ от хеликоптер, стрелба с маркиращи боеприпаси, военни ръкопашни техники, демонстрация по неутрализиране на терористи и освобождаване на заложник и други. 

От 18.30 ч във Военния клуб в Пловдив започва традиционният концерт на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили и Представителния духов оркестър на ВВС. Концертите на "Бъди войник“ са своеобразен жест към граждани и гости за дългогодишната подкрепа, взаимното уважение и неразривната връзка между армията и обществото. В концертите на "Бъди войник“ звучат обичани бойни маршове, патриотични и модерни музикални произведения на изявени български изпълнители от Представителния ансамбъл на Въоръжените сили. Към тях ще се присъединят и местните групи Клуб по спортни танци "Парадайз Данс“, танцова формация "Етноритъм“ и модерен балет "Електра“. "Бъди войник“ се реализира с любезното съдействие на Община Пловдив.

Преди началото на кампанията "Бъди войник“, от 15.30 ч в присъствието на военнослужещи и цивилни служители от гарнизон Пловдив бе отслужен благодарствен молебен.

В същото време в редакцията на Plovdiv24.bg позвъни пловдивчанка, за да сподели, че е възмутена от мястото на провеждане на мероприятието, а също и да съобщи, че у тях буквално всичко се тресе от ниските полети на самолетите.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (22)
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).