Военни летци се събраха на Летния театър с американските си колеги

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:49 / 20.06.2008
1328
Краят на двустранните полети между авиобаза Граф Игнатиево и 93-та ескадрила на американските Военновъздушни сили бе отбелязан с тържествена церемония на сцената на Летния театър в град Пловдив. В своето заключително слово командирът на авиобазата бригаден генерал Румен Радев благодари на личния състав на 93-та ескадрила за съвместната работа и отчете изминалия период на учението като изключително полезен и ползотворен за колегите от авиобазата. Той връчи на командира на американската ескадрила плакет на авиобазата, както и постери на самолети МиГ-21 и МиГ-29 на американски пилоти и представители на инженерно-техническия състав.Подполковник Хосе Монтеагудо, командир на 93-та ескадрила, изказа благодарност към домакините за организацията и провеждането на учението и изрази задоволство от постигнатото в съвместната работа. Той подари постери на самолет F-16 на бригаден генерал Румен Радев, на пилоти и на инженерно-техническия състав от авиобазата.

Най-емоционален момент по време на церемонията бе връчването на дарение за Детска хирургия към УМБАЛ "Свети Георги" монитор за наблюдение на сърцето. Доктор Лазаров горещо благодари за предоставения апарат, който е важен при работата с малките пациенти и от своя страна подари по бутилка хубаво българско вино на дарителите.

Програмата продължи със спектакъл на "Ансамбъла на Българската армия". Артистите "взривиха" публиката със своите изпълнения на роден фолклор и любими естрадни хитове. Чуждестранните гости станаха на крака и бурно аплодираха интерпретациите на "Камино", "Ла Бамба" и хита на Тина Търнър "Simply the best", а танците на джаз-балета допълнително разгорещиха зрителите.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Богата културна програма, кебапчета и бира в парк "Лаута"
Адвокатката на Караджов: Предполагаме, че има оръжие и заплашва, ...
Домът на бившия полицай Венцеслав Караджов е блокиран от полиция,...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор се е барикадирал...
Кметът на Пловдив ще посрещне Стефка Костадинова
Кметът на Пловдив: При 200 км/ч е невъзможно


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).