Водят питбула убиец в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
14:49 / 01.02.2018
26105
Осиновяване на питбула, който в понеделник нахапа до смърт 3-годишно дете в пазарджишкото село Мокрище, уреждат природозащитници от организацията PAW- Pazardjik Animal Welfare. Това съобщиха самите те в групата си във Фейсбук. Има и кандидатка да приеме в дома си кучето - Мария Любомирова от Перник. От постовете става ясно, че представители на организацията са водили продължителни и упорити разговори и с полицията, и с прокуратурата, и с Областната дирекция по безопасност на храните. 

Оттам са ги уверили, че животното не е малтретирано. Откритата на тялото му подутина била от стара травма. Ветеринарите категорично са отказали питбулът да бъде взет сега, тъй като той е под 14-дневна карантина, необходима, за да се отхвърли вероятността да има бяс. Дотогава не може да бъде транспортиран никъде.

От разговорите станало ясно, че мейлите на институциите са затрупани със запитвания от зоозащитници и случаят се следял от много хора. Както и че кучето няма да бъде евтаназирано, ако не прояви симптоми на бяс. В този случай е предвидено да бъде настанено в приют в Пловдив.

Днес, по думите на хора от PAW- Pazardjik Animal Welfare, техни представители ще отидат с ветеринарите до Мокрище, за да видят питбула и да му занесат храна. Вчера те направили опит да направят това, но не им било позволено. Вероятно защото в същия ден е било и погребението на убитото момченце. За да бъде разрешено осиновяване на кучето, трябва да се изчака и експертната оценка на експерти по поведенчески проблеми при кучетата - етолози, става ясно още от публикациите на природозащитници, съобщава "Дарик".


Виж коментарите (12)

Още по темата (8):
15.02.2018 Много интересни разкрития за питбула, който уби дете (ВИДЕО)
13.02.2018 Вижте къде се озова питбулът, убил дете
10.02.2018 Пловдивчани искат да се забранят някои породи кучета
09.02.2018 Все повече хора искат да осиновят питбула Зевс от Мокрище
02.02.2018 Освободиха от ареста собственика на питбула убиец
30.01.2018 Посочиха виновник за мъчителната смърт на Тошко, наръфан от питбул
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).