Внушителен митинг на ГЕРБ в Пловдив с хора от цяла България изригна в един глас: Оставка!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (37)
13:35 / 16.11.2013
26804
Хиляди симпатизанти и членове на ГЕРБ, както и обикновени хора от цялата страна поискаха оставката на премиера Орешарски на площад "Централен" в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Митингът започна с изпълнение на "Хубава си моя горо", за да покаже съпричастност към студентите в София. Преди началото на събитието ансамбъл "Българе" изпълни емблематични български народни песни.

Хората носеха плакати с лозунги - "Бойко, ние сме с теб!", "Стига експерименти с живота ни, оставка" и Апатията убива, докога?". Тук са почти всички депутати и бивши министри от ГЕРБ. Викове "Червени боклуци", "Мафия", "Оставка" огласиха центъра на Пловдив.

На събитието присъстваха почти всички бивши министри от правителството на Бойко Борисов, опозиционни кметове, представители на общинските структури на партията от цялата страна. Речи произнесоха Цецка Цачева, Менда Стоянова, Томислав Дончев, Цветан Цветанов и други. Ето какво заяви самият Борисов пред множеството:

"Искам да се извиня на гражданите на град Пловдив, които не мислят като нас, за притеснението, но ще бъдем кратки. Днешният митинг сме го направили в Пловдив, защото в София има футболно дерби, има агитки по улиците, има други протестиращи, студенти, други митинги и разбира се - и контрапротест на управляващите.

ГЕРБ е партия, която има своята кауза. ГЕРБ е единственият препъникамък на БСП и ДПС. Искам да ви помоля, когато се дават такива обидни квалификации към симпатизантите на една партия, те не го заслужават. Като партиен лидер се радвам, че Станишев е лидер, вече десет пъти го побеждавам. Виждате, че БСП я докараха до там че не може сама да направи митинг. Ако не е батко Доган, да им композира влак за София, да им ги докара... БСП сама и митинг не може да направи". Борисов бе приветстван с възгласи "Бойко".

Орешарски е държавен служител. Той е на партиен митинг на БСП. Следователно той трябва да бъде уволнен, трябва да си подаде оставката. Премиерът Пламен Орешарски обясни, че който отиде на митинг, ще бъде уволнен. Поне веднъж да си удържи на думата и да си подаде оставка. Няма да го наричам премиер, България е имала добри премиери, той е обида за тази дума. Ще сезираме Европа за тази закана да уволнява държавни служители, защото ходят на митинг", заяви още лидерът на ГЕРБ.

Управляват БСП и ДПС и НДСВ - спират всички фондове на ЕС, идва ГЕРБ - пускат всички фондове, идват БСП и ДПС и "Атака" и пак спират всички фондове. И Станишев казва - това е заради ГЕРБ. Когато ГЕРБ беше на власт, нямаше нито едно спряно евро", допълни Борисов.



Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (37)

Още по темата (543):
28.06.2014 Борисов: Кабинетът да каже: "Провалихме се, спасете държавата"
14.06.2014 Вувузели на годишнината от протестите срещу Орешарски в Пловдив
14.06.2014 Оставка в сряда и избори наесен?
14.06.2014 Пловдив излиза на протест прещу правителството
14.06.2014 Една година протести срещу кабинета "Орешарски"
06.06.2014 Кметовете на ГЕРБ скочиха срещу неадекватното ни правителство
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).