Внимавайте! Измамите с дебитни карти в Пловдив продължават!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (21)
07:00 / 23.12.2011
15726
Неправомерното "източване" на дебитни карти на пловдивчани продължава. За това информира читател на Plovdiv24.bg. От думите му става ясно, че на територията на район "Южен" на някои от банкоматите има монтирани скимиращи устройства, които копират магнитната лента на картите на клиентите. С редакторска намеса публикуваме част от писмото:

Престъпна дейност на бандитската група, източваща дебитни карти, продължава повече от десет дни. Банките умишлено скриват информацията, за да спасяват имиджа си и да не изгубят клиенти. Бандата престъпници работи необезпокоявана и броят на ужилените ежедневно нараства. Една от потърпевшите е съпругата ми, която "олекна" с чувствителна сума. Поведението на банкерите, по мое лично мнение, е престъпно.

В една от банките имат точни сведения, че само на територията на район "Южен" има монтирани три скимиращи устройства. В I-во РУП само на 20 декември са депозирани няколко жалби. По едната е източена сума, преведна от чужбина, по дебитната карта на жена. По втората се жалва жител на Марково за източена дебитна карта. Третата е на съпругата ми. А какво ли става в другите районни управления в града?!?

На база на тази информация банката е взела някакви мерки, като след съмнителни транзакции е блокирала някои дебитни карти. По този начин и в картата на съпругата ми е останала една минимална сума.


Вярвям, че Вашата намеса ще повлияе на ръководствата на банките в града да овъзмездят ограбените граждани. 

За повече достоверност Plovdiv24.bg се свърза с пресцентъра на ОДМВР Пловдив, откъдето потвърдиха, че наистина само на 20 декември в I РПУ в квартал "Южен" са постъпили три жалби, свързани с неправомерни злоупотреби с дебитни карти на граждани.

Потърпевшите с източените пари на служителите от ПУ "Стефан Караджа" разкриха пред наш репортер, че също са теглили за последно пари от банкомати в "Кючук Париж" - единия на "Била" до бившия ресторант "Бялата воденица", другия на "Кауфланд".

Никой не иска да установи, че чуждо лице е откраднало парите му. Затова Ви съветваме - бъдете предпазливи, внимателни, не давайте информация за дебитните или кредитните си карти, а при установена злоупотреба - веднага сигнализирайте както органите на реда, така и съответната банка!


Виж коментарите (21)

Още по темата (2):
20.12.2011 Unicredit: Ще се опитаме да възстановим парите на пострадалите преди Коледа за наша сметка
20.12.2011 Удариха UniCredit, източиха дебитни карти със заплати на
пловдивчани
Още новини от Новини от Пловдив:
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод
Тези са арестуваните за крупната измама в Пловдив
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин
"Прослав" няма да е първият естествен резерват в Пловдив
Вече асфалтират улица "Петър Стоев"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).