Внесоха обвинителен акт срещу рецидивист с 12 присъди

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:10 / 16.03.2016
2129
Районна прокуратура Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу Никола М., на 45 г. от Пловдив за отнемане на чужда движима вещ с намерение противозаконно да я присвои, при условията на опасен рецидив.

Никола М. е предаден на съд за това, че на 20 юни 2015 г. чрез използване на техническо средство - ножовка, е отнел велосипед на стойност 120 лева от владението на собственика му без неговото съгласие.

През март 2014 г. Л.А си закупил велосипеда от Руския пазар в Пловдив за 100 лева и започнал да го ползва. На 20 юни 2015 г. той се придвижил с колелото до центъра на Пловдив. 

Оставил го във входа на кооперация на бул. "Цар Борис Трети Обединител". За да предотврати кражба, Л.С. го заключил с метална верига през колелото и рамката. 

Малко след това покрай кооперацията минал Никола М., който бил употребил алкохол и носил в себе си метална ножовка. Той харесал велосипеда, прерязал металната верига, и потеглил към близкото с. Ягодово. 

Там на случаен жител на селото, който бил пред къщата си, предложил колелото за 120 лева. Той казал, че може да му даде 80 лева. Никола М. се съгласил, взел парите и си тръгнал. През юли 2015 г. при проведена беседа на служители на 4 РУ на МВР-Пловдив с Никола М. по повод на друга извършена от него кражба, той направил самопризнание за отнетия велосипед от Л.А.

Никола М. е осъждан общо 12 пъти за престъпления срещу собствеността - кражби. Последното му осъждане е през 2013 г., като му е било наложено наказания от Районен съд-Пловдив в размер на една година и седем месеца при първоначален "строг режим".

Никола М. понастоящем се намира в затвора в Пловдив. 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Дърво е премазало кола след силната буря в Пловдивско
"Мерцедес" се заби в дърво в "Смирненски"
Млад мъж от "Столипиново" учи за зъболекар, иска да си отвори каб...
Пловдив изпревари Варна по население
"Смирненски" е непроходим! Шофьори: Изведнъж всичко спря, този пр...
Прокуратурата се самосезира заради мутренските изпълнения на буле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).