Внедряват дигитални технологии в Търговската гимназия в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:45 / 09.10.2018
8791
Бивши и настоящи ученици от
НАЦИОНАЛНА ТЪРГОВСКА ГИМНАЗИЯ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
През учебната 2018/19 г. в Националната търговска гимназия – Пловдив предстои да се реализира проект "Дигитални технологии и креативност – за съвременно професионално училище“, по програма "Еразъм+“, КД1 "Образователна мобилност на граждани“, сектор "Училищното образование“. Проектът е насочен към квалификация на седем преподаватели от НТГ за практическо и методическо интегриране на новите технологии за по-качествено образование на учениците. Основната цел на проекта е да се стимулира употребата на дигитални методи, като се изучат и въведат иновативни педагогически подходи.

Партньори в проекта са две обучителни организации Europass, Италия и Euneos, Финландия. Преподавателите ще бъдат обучени в три курса с работен език английски, което ще повиши квалификацията им, ще доведе до обогатяване на езиковите им компетенции и ще развитие употребата на иновативни методики в преподаването.

Проектът ще разшири възможностите за развитие на международни партньорства чрез обучение и разработване на бъдещи европейски проекти. Чрез споделяне на професионален опит и осъществяване на междукултурно сътрудничество ще се постигне подобряване на качеството на предлаганото образование. В резултат на проекта се очаква разгръщане на творчеството, дигитални иновации, постигане на европейско измерение на преподаването и повишаване на престижа на професионалното образование.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).