Вижте пешеходния мост преди, нищо общо с фургона, който е днес

Автор: ИА Фокус
Коментари (6)
09:05 / 03.08.2023
10857
Негодуванието на пловдивчани от визията на единствения пешеходен мост в града не е от вчера. Въпреки че подкрепяме малкия и среден бизнес, магазините по пешеходния мост и най-вече цялостната му конструкция едва ли са визуално приятни, за когото и да е от нас. Днес обаче фокусът няма да е към практичния, но ужасен дизайн на моста, а по-скоро към момента преди преустройството му. 

От Plovdiv24.bg се натъкнахме на фотография на пешеходния мост, направена непосредствено след построяването му. Снимката вероятно е от периода до 1986, като началото на моста сякаш е било достъпно за коли. Всъщност по план мостът наистина е бил предвиден за движение на автомобили при аварийни случаи, което донякъде обяснява ширината от 16 метра.

От самото начало явно е бил и централно място за търговия и въпреки че сергийките по цялото му продължение са малко неугледни, все пак виждаме най-важното - реката!

Велизара Ангелова

Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението с градския транспорт в Пловдив е критично
Пловдивчанин: Добре че жена ми издърпа детето!
Цвета Караянчева в община "Родопи": Имаме амбиция за открито упра...
Загадка от "Кючука": Кой е с предимство?
Чудесни новини за детето, малтретирано в Пловдив: Добре е и ходи ...
Наглостта на тарикатите в Пловдив няма край


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).