Вижте най-новия графит, изрисуван на оживен пловдивски булевард!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
13:36 / 08.10.2018
5510
Графит, посветен на пациентите с рак на кръвта, бе изрисуван в двора на Медицински университет и УМБАЛ "Св. Георги“ в Пловдив на бул. "Васил Априлов“ 15. Негови автори са артистът JahOne и екипът на Фондация Visionary. Графитът символизира надеждата на пациентите с рак на кръвта, че иновациите в лечението на тази група заболявания могат да им дадат нов живот. Той е реализиран като част от информационната кампания "Животът със злокачествени заболявания на кръвта е възможен!“. В рамките на художествения проект e изрисуван и графит в София на ул. "Ангел Кънчев“ 27. 

Кампанията има за цел да повиши информираността по отношение на рака на кръвта и съвременните възможности за диагностика и лечение, както и да привлече общественото внимание към проблемите на пациентите, страдащи от тези заболявания.  

Организатори на кампанията са Българско сдружение "Лимфом“, Българско медицинско сдружение по хематология (БМСХ), Българско медицинско дружество по детска хематология и онкология и Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България (ARPharM). 

Злокачествените заболявания на кръвта са над 140 типа, а основните групи са основно три - левкемия, лимфом, миелом. Данните сочат, че на всеки 35 секунди в света се диагностицира по един пациент със злокачествено заболяване на кръвта. В България всяка година се диагностицират около 1500 нови случая. Ракът на кръвта е петото по разпространение онкологично заболяване и е най-често срещаната форма на злокачествено заболяване при децата.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).