Вижте колко население са имали големите български градове след Освобождението!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
17:13 / 17.10.2017
53391
Сигурно доста пъти сте се питали колко населени са били големите градове в България в първите години след Освобождението. Тогава картината е била сериозно различаваща се от днешната и е отговаряла на състоянието на България в годините около 1878. България е била доминиращо аграрна държава.

В периода българската икономика изживява сериозна криза, традиционните занаяти и производство загубват основния си пазар - Турция. Настъпва тежко време за една страна, ранена от войната, разделена от международните договори, под диктата на руските интереси да бъде територия-мост към Дарданелите и Истанбул-Константинопол.

Данните от снимката по-долу разкриват броя на жителите на големите градове в периода 1881-1888 г. и са публикувани през 1892 г. в една книга на френския автор Leon Lamouche - "Etude historique, ethnographique, statistique et militaire".

Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).