Вижте какво сервираха в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:50 / 11.05.2024
5900
Университетът по хранителни технологии в Пловдив и тази година бе домакин на конкурса "Най-умело съчетание на вино и храна“, който се организира в рамките на дефиле "Вино и гурме 2024“ от Съвета по туризъм в града и висшето училище.

Начело на експертната комисия бе проф. Христо Спасов, дългогодишен преподавател в катедра "Технология на виното и пивото“ в УХТ. Нейни членове бяха елитните шеф готвачи Николай Боруков от ресторант "Salt & Pepper“ в Пловдив, Райчо Марков, собственик на ресторант "Паваж“ в "Капана", Явор Захариев, притежател на ресторант "Перфетто“ в София и Екатерина Терзиева, журналист и организатор на винени и кулинарни турове.

Надпреварата беше сериозна, тази година участниците представиха по атрактивен начин полезни ястия, красиви блюда и специални вина, с които се стремяха да допълнят вкусовите усещания. Според доц. Кремена Никовска, организатор на надпреварата, конкурсът популяризира традиционната кухня и българското вино, стимулира винения, кулинарния и културния туризъм и цели да привлече повече гости в Пловдив.

На първо място бе класиран чийзкейк със спанак, биволско сирене и домашно ягодово сладко от фермата на "Иван Ечев“, комбиниран с вино розе от каберне фран на винарска изба "Ноя“. Втори се класира  натурален шоколад с 90% какао, козе сирене, сушени листа от рози, лиофилизирани малини и сладко от зелени орехи на био пекарна "Златното зрънце“. Той беше поднесен с десертно червено вино на винарна "Косев“. Третата позиция заеха млечни перли със зехтин и домашно малиново сладко на Млекарница "Заара“ и вино Тамянка на "Zaara estate“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Препродажбата на билети продължава
30 индийци ще карат градски автобуси в Пловдив, дават им жилища и...
Няколко въпроса след фаталната катастрофа на булевард "Руски"
В западната част на Пловдив: Вдигат му чистачките, но не му пука
Историческо богослужение на митрополит Николай в Дубай
Как оцеля последното лятно кино в Пловдив?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).