Вижте как ще бъде решен проблемът с най-опасното кръстовище в Пловдив!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (21)
09:52 / 06.12.2013
10206
Преустройство на опасното кръгово кръстовище на Колелото на Панаира замисля общинската администрация в Пловдив, научи Plovdiv24.bg. Идеята е пешеходните пътеки да бъдат изтеглени с 15-20 метра назад, да бъдат поставени предпазни огради, както и да се направят нови проходи за пешеходците. 

По думите на заместник-кмета по транспорта Александър Държиков замисълът е да се избегне раздвояването на вниманието на водачите на МПС, които при сегашната ситуация, приближавайки кръстовището, се сблъскат с две конфликтни ситуации - трябва да се съобразяват едновременно както с автомобилния поток, така и с пешеходния. След реализирането на нововъведението, шофьорите ще имат достатъчно време първо да пропуснат пешеходците и едва след това да се съобразят и с останалите МПС-та.

"Това е най-опасното кръстовище в Пловдив. Да, има такава идея, която вече е обсъждана с полицията. Осъществяването й е залегнало в Генералния план за движение и не изисква много средства. Ще се направят нови скосявания за пешеходци, ще има и предпазни огради", обясни Държиков за читателите на сайта.

Припомняме, че инцидентите, които много често са и с фатален край, на това кръстовище не са рядкост. Някои от тях можете да си припомните, проследявайки следните линкове: Линк 1Линк 2Линк 3Линк 4.

Повече подробности можете да чуете в прикачения аудиофайл!

Виж коментарите (21)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).