Виртуозни музиканти от Балканите свирят на Античния театър

Автор: Васил Динев
Коментари (0)
12:51 / 22.05.2019
1581
По време на концерта на международната джаз формация Western Balkans Band BG на 1 юни от 20,00 часа в Античен театър Пловдив ще имаме възможността да чуем изпълнения на кавалджията на света Теодосий Спасов, но този път на тромпет. Виртуозният музикант ще стъпи на сцената заедно с още петима уникални музиканти от Балканите, а с тромпет ще озвучи най-новата пиеса на вокала на групата Йелена Йовович -  Heart beats.

Заедно с останалите петима музиканти от Western Balkans Band BG - Влатко Стефановски, кирара и вокал (Северна Македония), Васил Хаджиманов, клавиши (Сърбия), Амар Чешляр, барабани (Босна и Херцеговина), Йелена Йовович, вокал – Черна гора и Дритан Хекурани,  бас китара (Албания) ще изпълнят авторски пиеси, в които вплитат мотиви от живия балкански фолклор в джаз и фюжън интерпретации. Техният подход на смесване на стилове ще разкрие по оригинален начин виталността, емоционалния заряд и магията на балканската музика.

Специално за концерта в Пловдив най-младия музикант от Western Balkans Band BG – бас китаристът от Албания Дритан Хекурани е написал пиеса, която ще прозвучи за първи път от сцената на Античния театър. Концертът е част от Пловдив 2019 – Европейска столица на културата.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).