"Вини” – Сливен с ново вино и 25-годишна “Сливенска перла” на “Винария 2005”

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:49 / 16.02.2005
5827
Най-старата винарна в България “Вини” – Сливен ще представи ограничена колекционерска серия отлежала 25-годишна “Перла” на “Винария 2005” в Пловдив. Серията е точно от 5600 бутилки е от годината на създаването на легендарната гроздова “Сливенска перла” – 1979 г.
Отлежалата ароматна ракия ще бъде предложена в специална висока бутилка, тапа с дървен завършек и цветен прозрачен етикет. Елитната ракия ще бъде украсена със специален восъчен печат и поставена в дървена кутия. Всяка от бутилките ще се продава с паспорт и сертификат за качество, подписан от изпълнителния директор на “Вини” инж. Валери Чулин. Цената на шише от специалната колекционерска “Перла” е 100 лева.
Другият акцент при представянето на “Вини” на специализираното изложение в Пловдив е висококачественото вино “Уинър” от сорта каберне. Преди бутилирането си еликсирът отлежава в продължение на 18 месеца в американски, френски и български бъчви с различна степен на обгаряне. “Уинър” се характеризира с многоплановост и плътност. За мекия и богат вкус допринасят енологични добавки от Франция и специална обработка с яйчен белтък.
2,3 млн. евро са инвестирани през последната година в технологично обновление на “Вини”, който тази година навършва 85 години. През 2005 г. ще бъдат вложение допълнителни 700 000 евро за закупуването на модерна бутилираща линия и изграждането на база за изкупуване на суровина. В момента винарната има и собствени лозови масиви, които до 4 –5 години те достигнат 8000 – 9000 дка.
“Вини” е сред трите най-големи завода у нас с капацитет за преработване на 60 000 тона грозде годишно. Компанията разполага с 3 бутилиращи линии, 3 000 бъчви и собствена дестилационна за спирт. Освен избата в град Сливен, “Вини” притежава и 4 сателитни изби, които се намират в градовете Нова Загора и Шивачево, и селата Пъдарово и Блатец..

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Стотици хора навсякъде по центъра на Пловдив, опашки се извиха на...
Лекарите, озовали се първи на "Руски": Един час не можехме да вид...
Излязоха данни за заплатите в Пловдив и областта
Вандали са опетнили красивите мозайки пред ДКЦ-V в "Тракия"
Пловдивчанка от "Игри на волята" претърпя ужасяващ инцидент, възс...
Арх. Филип Бакалски: Има тежка деформация в баланса на разпредел...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).