"Викът на шараните": Протест срещу произвола на банките в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
07:50 / 06.12.2013
1621
Днес - 6 декември, на професионалния празник на банкерите Гражданско движение "Днес" организира протест срещу банковия произвол под надслов: "Викът на шараните", научи Plovdiv24.bg. От организацията канят всички потърпевши от произвола на банките, частните съдебни изпълнители и други финансови институции да се присъединят към мероприятието, което ще се започне в 18.30 ч. пред сградата на БНБ Пловдив на Малката главна.

"Нека всички заедно: Да им благодарим, че съсипаха живота ни! Да им благодарим, за неравноправните клаузи и репресивни договори! Да спрем безобразията им! Да спрем новото Баташко клане с финансови инструменти. Да принудим властимащите да се обърнат с лице към властдаващите!", прозовават от движението.

Исканията на протестиращите са да отпадне член 417 от Гражданско-процесуалния кодекс, който не позволява на гражданите, пострадали от финансови институции, да се защитят в съда, хората да имат право да обжалват оценката на частните съдебни изпълнители, а също така претенциите на банките да се доказват по съдебен път.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Наум Китанов, БСП: Трудно е да се примиря с все по-голямото преза...
Без вода заради сериозни аварии в Пловдив и областта
Обявени са свободни места за новата детска градина в "Тракия"
Пловдив първи в страната по брой на изградени нови големи къщи и ...
Журналист: Написах, че обещанията на Тодор Живков за Пловдив не с...
Учителят, обвинен в блудство: Арестуваха ме пред децата, историят...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).