Виенският камерен оркестър ще зарадва пловдивчани

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:39 / 18.11.2019
1250
На 3-ти декември от 19:00 часа в Драматичен театър Пловдив жителите и гостите на града ще имат удоволствието да се насладят на концерта "Нощ във Виена“ с Виенски камерен оркестър. Диригент и солист е виртуозът на цигулката проф. Марио Хосен.

Престижният в света на класическата музика Виенският камерен оркестър има 73-годишна история. Богатият му репертоар звучи в най-известните зали на австрийската столица - "Музикферайн" и "Концертхаус". 

Виенските музиканти ще излязат на пловдивска сцена с Марио Хосен, познат на публиката като един от най-добрите интерпретатори и изпълнители на творчеството на Паганини, като инициатор на редица международни проекти, изключително успешен и ценен преподавател и артист.

Виенският камерен оркестър има ежегодни участия на най-известните сцени за класическа музика в Европа, Южна Америка, САЩ и Япония, а сега и в Пловдив. Поради изключително натоварения си график музикантите ще пристигнат специално за събитието и ще останат в града за броени часове. Програмата включва избрани произведения на Джузепе Верди, Йохан Щраус, Йохан Щраус–син, Пабло де Сарасате, Йозеф Щраус и Йохан Брамс.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод
Тези са арестуваните за крупната измама в Пловдив
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин
"Прослав" няма да е първият естествен резерват в Пловдив
Вече асфалтират улица "Петър Стоев"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).