Вие попитахте кмета, време е за отговорите! Част 3: Колодрума и зоологическата градина

Автор: Мариана Панчева
Коментари (16)
06:00 / 17.09.2018
13651
В рубриката на Plovdiv24.bg "Питайте кмета" продължаваме да публикуваме отговорите на кмета на зададените от вас - нашите читатели, въпроси. Днес на дневен ред са важните въпроси около Колодрума и зоологическата градина.

"Зала Колодрума отговаря на абсолютно всички изисквания за първенства от най-висок клас и писмото от Федерацията по волейбол много ясно и категорично казва това", заяви Иван Тотев пред камерата на Plovdiv24.bg

"Ние това го знаехме. Не може "Марица" да играе Шампионска лига в Колодрума, а някой да излезе и да каже, че залата не отговаря на никакви условия. Но в общественото пространство тези гласове надделяват, защото не са толкова много, но са силни", коментира градоначалникът.

По думите му една от причините за ситуацията е непостигнатото споразумение с Федерацията по волейбол за провеждащото се в момента Световно първенство. Споразуменията, обаче, са многопластови, зад кадър има куп други фактори, които хората не виждат и причините категорично не са в Пловдив. 

"Ние страдахме, че Пловдив не е домакин, ала причините не са в Пловдив, те са някъде другаде. Но след това внушението защо първенството не е било в Пловдив и свързване на това внушение с качеството на залата, ни обиди. Бе голяма горчивина за нас, тъй като залата е прекрасно съоръжение."

Затова и писмото, с което Българската федерация по волейбол кани Пловдив да домакинства турнир от волейболната лига на нациите за мъже е огромно облекчение. Освен всичко в залата вече са запазени 80 дати със събития до есента на следващата година, разкри кметът Иван Тотев.

Зоологическата градина

"В момента няма абсолютно никаква причина да не се строи Зоологическата градина. Правим всякакви срещи с проектантите, с изпълнителите, с надзорната фирма. Сега ми обещават, че до седмица ще започне строителството. Няма никаква парична да не се строи. Ако то не се случи, ще потърсим нова надзорна фирма. Вече го приемам лично, сякаш ми се случва невидим саботаж. Но категорично съм дал срок да започне строителството, ако не - ще сменяме хората, които работят там. Повече не мога да търпя", коментира градоначалникът.

По думите му за довършването на Зоопарка трябват още около 30 дни, категорично решение на Общината е да се работи максимално бързо. Надеждите са и за окончателно спечелване на делото с еколозите. 

"То няма отношение към самото строителство, а към приемането на обекта, което е различно", обясни Тотев. "Спорът е много простичък – той е дали Зоопаркът е в НАТУРА. Ясно е, че не е, там не минава граница на НАТУРА. До него има заведение, то в НАТУРА ли е? За пловдивчани  е ясно, но за еколозите явно не е", описа казуса с делата и Зоопарка Тотев. 

А какво още каза той по този въпрос - вижте в репортажа на Plovdiv24.bg. 

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (16)

Още по темата (7):
25.09.2018 Вие попитахте кмета, време е за отговорите! Част 7: Кога, какво и как ще се ремонтира
25.09.2018 Вие попитахте кмета, време е за отговорите! Част 6: Пловдив ще има и втори буферен паркинг
21.09.2018 Вие попитахте кмета, време е за отговорите! Част 5: Тролеи, санкции за неправилно паркиране, "синя зона"
20.09.2018 Вие попитахте кмета, време е за отговорите! Част 4: Задръствания, "умни" светофари, автобуси
14.09.2018 Вие попитахте кмета, време е за отговорите! Част 2: Развитието на
Пловдив
13.09.2018 Вие попитахте кмета, време е за отговорите! Част 1: Ремонтите в Центъра
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).