Вие питате, ние намираме отговор! Има ли план за дупките по "Никола Вапцаров"?

Автор: Мариана Панчева
Коментари (2)
15:15 / 13.08.2017
4099
Читател на Plovdiv24.bg се свърза с редакцията ни, за да сподели неволите на пловдивчани, чиито маршрут включва бул. "Никола Вапцаров". 

"Здравейте, изпращам ви една до болка позната гледка. Всеки ден минаваме през бул. "Никола Вапцаров" 50 и си чупим колите. Искам да попитам - докога ще трябва да търпим тази гледка, при положение, че си плащаме данъците? Само за справка, кметството на район "Южен" е на 50 метра от въпросното място." 

"Проблемът е от години", призна кметът на района Борислав Инчев. По думите му участъкът от кръстовището на кметството до ул. "Димитър Талев" е един от най-проблемните по булеварда.

За него в момента се водят разговори с ВиК. До средата на октомври от дружеството са обещали изготвяне на проект за смяна на водопровода, след което идва ред на преасфалтирането. 
 
За да се облекчи положението за момента обаче кметът Инчев обяви, че въпросните дупки ще бъдат запълнени до края на август. Извършва се оглед и на други проблемни места, имащи нужда от кърпене, за да бъдат включени в аварийните работи. 

"От началото на годината за пълнене на дупки с асфалт сме изразходвали около 53 000 лева, за дупки в паважа - 13 000 лева", отчете районният кмет. По думите му, за да се обезпечи района откъм тези дейности е нужно администрацията да разполага свободно с около 100 000 лева, макар че за гарантиране на дългосрочни резултати е нужно не работа на парче и влагане на средства за пълнени на дупки, а серизони капиталови разходи.

"Южен" е голям район, с индустриална зона, засилен трафик на тежка техника, а пътната мрежа е амортизирана, сподели още Инчев. Той разказа, че се ангажира със съставяне на регистър с проблемните улици и на базата на събраната информация за тях да се направи анализ за правилно управление на средствата и план за работа.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...
Кметът на Пловдив свиква партиите на консултации
МВР Пловдив лови нарушители


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).