"Весели очички" в "Малкият принц"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:11 / 17.01.2018
3710
В ДГ "Малкият принц" бе даден старт на благотворителната кампания "Весели очички", чрез която се извършиха безплатни профилактични прегледи на децата от 3-а и 3-б подготвителни групи. Инициативата се провежда съвместно от Община Пловдив и Лайънс клубове - "Лайънс клуб Пловдив", "Лайънс клуб Евридика" и "Лайънс клуб Пловдив - Филипополис". Специалисти от Центъра за рехабилитация на слепи посетиха детската градината и направиха на място безплатно профилактично безконтактно изследване на зрението на децата. 

Изследването се реализира със специализиран за деца портативен апарат Mobile Vision Screener Plusoptix S12C, който чрез звук и картина привлича вниманието на детето, очите му се улавят в бял правоъгълник и могат да се анализират. По този начин се проверява рефлексът на роговицата и нередности свързани с нея, извършва се изследване за късогледство и далекогледство, астигматизъм и се сравняват размерите на зеницата на двете очи (анизокория). Камерата извършва автоматично изследването.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Община Пловдив най-после информира откъде ще минават 4 автобусни ...
Новото затруднение за хиляди шофьори в Пловдив е факт, от Общинат...
КНСБ: Някои стоки в България са нелогично скъпи
Този влак повече никога няма да мине през Пловдив
Кола блъсна две 13-годишни момичета на пешеходна пътека в Пловдив...
Първи нередности в новоремонтираната Градска градина на Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).