Великденски концерт "Празник на празниците" днес в Пловдив

Автор: Екип на Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:00 / 20.04.2022
867
В навечерието на най-големия християнски празник Великден, Девическа хорова формация "Евмолпея“ ще зарадва своята публика със самостоятелен концерт, организиран от Народно читалище "Младост – 1983“.

Той ще се състои на 20 април, сряда от 19.00 часа в Католически храм "Свети дух“ в жр "Тракия“.

Хор "Евмолпея“ отново ще внесе с песните си пролет, надежда и радост за предстоящото Възкресение Христово. Публиката ще чуе любими произведения от репертоара на хора и посланията на талантливите момичета за обич, вяра, мир и светлина. За първи път гласовете на прекрасните пловдивски девойки, точно в дните преди "Празник на празниците“, каквото е заглавието на Великденския афиш, ще прозвучат в храмовата обстановка. В съчетание с ефектната визия на тракийски богини, красивото звучене и интересна програма, ще предопределят изявата на състава като емоционална звуково–визуална постановка с ярък Великденски привкус.

Хор "Евмолпея“ имаше един успешен 15-годишен творчески сезон, въпреки че той съвпадна с усложнената пандемична обстановка. Упоритата работа на хористките на творческото ръководство в лицето на диригента д-р Алия Хансе, пианиста Йорданка Иванова и артмениджъра Ганка Янкова, доведоха до осъществяването на 15 концертни изяви в града и страната, посветени на юбилея на хора. Между най-запомнящите се бяха представянето в гр. Чирпан за празника на града, за честването на 78 години от спасяването на българските евреи, на 200–годишнината от рождението на Г. С. Раковски, на срещата с евродепутата Мария Габриел при откриване на реновираната сграда на ТУ, София – филиал Пловдив, честването на 24-ти май в АУ и др.

На концерта евмолпеите ще ни направят съпричастни на Великденското настроение с подходящи творби, а словото на г-жа Дафинка Хаджиева, ръководител на Клуб "Идея“ ще ни запознае с историята и легендите за Великден по света. Програмата включва произведения от различни стилове и епохи – от Камий Сен-Санс и Феликс Менделсон-Бартолди през Владимир Синенко, Наоми Шемер, Джон и Мишел Филипс, Ноел Гьоман, Добри Христов, Рада Славинска.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
81-годишен шофьор блъсна жена в Пловдив
Повдигат обвинение на шофьорката, ударила на пътя две момичета от...
НАП установи нарушение в детски център в Пловдив
Монтират огромни тръби по бул. "Александър Стамболийски"
Община Пловдив най-после информира откъде ще минават 4 автобусни ...
Довършването на последните 150 метра от "Брезовско шосе" се отлаг...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).