Вдигнаха с паяк лека кола, за да озеленят бул. "Източен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (23)
11:45 / 18.05.2010
7280
Нова зелена тревичка ще бъде засадена върху участък от 70 на 3,5-4 метра по бул. "Източен" от кръстовището с "Христо Ботев", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Служителите на "Градини и паркове" вече разкопават площите. За да не минават през тях автомобили, ивицата към тротоара ще бъде заградена с колчета.

"Нашите специалисти оглеждат всички подобни места из града и започваме голямо озеленяване. Ако все пак нещо изпуснем, чакаме сигнали на телефон 62-43-01. Предстои да разчистим и малки островчета със саморасляци от по метър и половина височина, които закриват видимостта на шофьорите", съобщи директорът на "Градини и паркове" Иван Георгиев.

Работата трябваше да почака паяк на "Общинска охрана", за да отстрани паркирал върху предвиденото за затревяване място ситроен. За минути той беше вдигнат и откаран на паркинга за репатрирани автомобили до Гребната база. Освен че ще плати 30 лева за тарикатлъка, на собственика ще бъде съставен и акт в размер на 200 до 500 лева за паркиране върху зелена площ.

"Ето това искаме да предотвратим с озеленяването и антипаркинг колчетата. Освен че се гази тревата, се разнася кал из целия град, което замърсява въздуха", обясни Георгиев.

Райграс ще бъде засаден на това място, а наесен и храсти. Ще се полива с цистерните на общинското предприятие, тъй като градът все още няма изградена навсякъде поливна система и неслучайно това е сред приоритетите на изработената стратегия за зелените площи.

Този браузър не поддържа видео елемента.


(c) ПОТВ

Виж коментарите (23)
Още новини от Новини от Пловдив:
Верижна катастрофа между няколко автомобила до Труд
Военни демонстрираха различни техники и тактики в Пловдив
Малшанс споходи десетки пловдивчани
2130 пловдивчани имат възможност да изпитат напълно непозната тръ...
Започна транспортирането под полицейски съпровод на машините за г...
На 27 км от Пловдив: Едно от най-уникалните места на света с крис...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).