Вдигат цените на билетите за градския транспорт от утре

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:27 / 30.04.2008
8834
От утре, 1 май цената на билетчето за градски транспорт ще е 80 стотинки, стана ясно преди броени минути, когато кметът на Пловдив Славчо Атанасов подписа заповедта за повишението. Преференциалните билети за ученици, студенти и останалите, возещи се на по-ниска цена ще бъдат по 40 стотинки. Кметът обоснова решението за вдигане на цените с икономическа логика. Основната причина е увеличението на цените на горивата, според Славчо Атанасов.

"Тази мярка е изключително непопулярна, но един кмет трябва да поема своята отговорност", коментира увеличението Славчо Атанасов. "Искам да припомня на пловдивчани, че ние сме единственият град в България, където преференциално с намаление пътуват 80 хиляди души. Освен това цената на билетите в Пловдив продължава да е една от ниските в страната - за сравнение във Варна цената е вдигната на 80 стотинки още през декември миналата година, а както знаете, в София вече се говори за цена от 1 лев", допълни кметът Атанасов.

"За съжаление всички трябва да се съобразяваме с икономическата логика и закони. Увеличението на билетите се налага от скока на цените при горивата - днес например литър нафта струва 2 лева и 38 стотинки", допълни Славчо Атанасов. "Община Пловдив се опитва по всякакъв начин да подобри качеството на услугата в масовия градски транспорт. По улиците вече се движат десетки чисто нови автобуси, а заедно с фирма „Градски транспорт" осигурихме и 20 специализирани нископодови автобуси в помощ на хората с увреждания. За стриктното спазване на графиците, задължихме всички превозвачи да инсталират джи пи ес устройства за контрол на курсовете. По този начин общината ще плаща само за доказано и контролирано извършени курсове по линиите на градския транспорт. Моята цел е не след дълго пловдивчани да се радват на редовен и модерен превоз, какъвто заслужават", обясни Славчо Атанасов.    

Виж коментарите (0)

Още по темата (11):
01.05.2008 От днес плащаме 80 стотинки за билет в градския транспорт
30.04.2008 "Хебросбус" разлепва надписи с новите цени по автобусите в Пловдив
07.03.2008 Превозвачи поискаха по-скъп билет за рейс
01.01.2008 Билетчето за градския транспорт е 70 стотинки от днес
03.12.2007 Билетът ще струва 70 стотинки от Нова година
27.03.2006 Няма да вдигат цената на билета поне 8 месеца
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин за автобус на градския транспорт: Имах чувството че ...
Възрастна жена просълзи пловдивчани
Развръзка с пазара в пловдивския квартал "Столипиново"
Важно за пътуващите с влак от и за Пловдив
Безплатни изследвания днес в Пловдив
Препродажбата на билети продължава


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).