Важно предложение след фаталната катастрофа до Първенец!

Автор: Васил Динев
Коментари (1)
09:05 / 29.10.2019
9054
Читателка на Plovdiv24.bg ни потърси, за да направи своето важно предложение:

"Уважаема редакция! Пиша ви по повод смъртния случай на пътя Пловдив-Първенец от 24.10.2019 г. и възможните мерки за избягване на бъдещи пътни инциденти в този район.

Катастрофата се е случила в участъка между околовръстното шосе на Пловдив и стоково тържище "Родопи 95" (зеленчукова борса Първенец). Разстоянието е около 1700 м.

В този участък целодневно преминават пешеходци от кв. "Коматево" до борсата, за да си набавят плодове или зеленчуци на по-изгодни цени. По разбираеми причини в преобладаващата си част това са по-възрастни хора. Преминават също и немалък брой велосипедисти.

В по-голямата част от този участък има крайпътна пътека, която се използва от преминаващите, включително за транспортиране с колички на продукти от борсата. Приблизително по средата на участъка има малък мост над канал, който е на пътен завой с лоша видимост поради крайпътна растителност. В този участък от около 100-150 метра единствената възможност за преминаване на пешеходци е по пътното платно. Именно в този участък се е случила и катастрофата.

Считам, че е необходима минимална инвестиция и усилията на агенция "Пътна инфраструктура", община Пловдив и община "Родопи", за да се изгради пътека с парапет покрай пътното платно в участъка от 150 метра, за да се обезпечи безопасността на преминаващите. Поздрави".

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).