Важни съвети за всички шофьори и пешеходци!

Автор: Георги Василев
Коментари (1)
08:43 / 31.10.2019
4219
Автомобилът трябва да се подготви сериозно за зимните условия и да се изберат подходящи за тези условия гуми - това препоръча в Пловдив Росен Рапчев от Държавната агенция за безопасност на движението по пътищата, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Когато се тръгва на дълъг път, водачът задължително да се осведоми за метеорологичната обстановка. Много е важно в автомобила да имаме и вериги, които при необходимост трябва да се сложат. Най-важно е да бъдем концентрирани в автомобила - водачът не трябва да използва никакви други системи и средства, нито да изпраща текстови съобщения /SMS/, защото трябва да е концентриран и да спазва необходимата дистанция. Дори пасажерите в автомобила трябва да могат да доставят необходимия комфорт и да не разсейват водача - в нашите анализи излиза като факт, че разсейването става голям проблем за пътните инциденти в страната" - каза Рапчев.

Инспекторът припомни, че през зимата няма добра видимост, затова всички уязвими участници в движението, включително пешеходците и велосипедистите, трябва да са изключително внимателни. По възможност да слагат някакви светлоотразителни елементи по дрехите си,  тъй като са невидими за останалите участници и водачи на моторни превозни средства, препоръчва той.

Пешеходците не трябва да се разсейват, а трябва да са концентрирани, когато предприемат пресичане на пътното платно. Възрастните и родителите трябва да дават личен пример за своите деца, за да ги обучим още от малки, че правилата за движение са много важни. 

За един месец в три катастрофи при челен удар са загинали 14 човека. Още данни за черната статистика - гледайте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)

Още по темата (181):
25.01.2021 По-висока степен на предупреждение за обилни валежи, идат и виелици
22.04.2020 73,67 лева средна сметка за парно и топла вода в Пловдив за март
21.04.2020 Хижа Здравец пак побеля
15.04.2020 Пролет ли? Вижте какво се случва в момента на Хижа Здравец!
06.04.2020 Бедствено положение в Рудозем заради близо метър сняг
02.04.2020 Читател: Зимата се завърна над Пловдив!
Още новини от Новини от Пловдив:
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...
Шофьор: Отнемане на книжките на всички, които смятат, че синият е...
Бляскава церемония събра известни особи в Пловдив
ОД МВР Пловдив предприема засилени мерки за сигурност
Пловдив показва на какво е способен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).