Важни държавни мъже посетиха Цалапица заради нелегалната фабрика

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (22)
15:20 / 12.10.2020
16842
Под ръководството на Специализирана прокуратура се проведоха действия по разследването на организирана престъпна група за незаконно производство на цигари и тютюн за пушене в Цалапица, Пловдивска област.

При извършените претърсвания в производствено хале са намерени и иззети машини и цялостно оборудване за обработка и производство на цигари и тютюн за пушене, както и голямо количество готова продукция без акцизен бандерол. Пакетиран тютюн за пушене в промишлени количества е намерен и в друга стопанска сграда, ползвана от групата.

Наказателното производство по случая е образувано с постановление на прокурор от Специализирана прокуратура за това, че на територията на страната и в чужбина действа организирана престъпна група, създадена с цел производство, държане и разпространение на акцизни стоки без бандерол – цигари и тютюн за пушене. Събраните в хода на разследването доказателства сочат, че участниците в групата са произвеждали незаконно цигари от молдовската марка Plugarul.

Днес главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов посетиха нелегалната фабрика. Предстои привличане към наказателна отговорност на лицата, участвали в престъпното сдружение.


Виж коментарите (22)

Още по темата (2):
13.10.2020 Незаконните цигарени фабрики в Цалапица и Калековец са на едни и същи собственици
11.10.2020 Нов удар на ДАНС и пловдивската полиция!
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).