Важна 12-етажна административна сграда в Пловдив остана без асансьори

Автор: Георги Василев
Коментари (0)
15:15 / 11.08.2020
6413
Асансьорите в сградата на бившия партиен дом, който се намира на площад "Централен“ не работят от близо две седмици, научи Plovdiv24.bg. В 12-те етажа на зданието работят чиновници от различни държавни и общински служби, които са принудени да изкачват стотици стъпала всеки ден, само за да стигнат до работните си места.

В редакцията ни постъпиха и сигнали от недоволни граждани, които също са били принудени да се катерят по стълбището, за да свършат работата, за която са дошли административната сграда.

На петия етаж се намира инспекцията по труда, на 11-я е сметната палата, а между тях се намират общинските дирекции "общинска собственост“ и "устройство на територията“.

Репортерска проверка на Plovdiv24.bg днес показа, че и двата асансьора в бившия партиен дом не функционират, като бяха закичени с табелки "временно не работи“ и "ползването абсолютно забранено“. Служителката на информационния пункт потвърди, че положението е такова от близо 2 седмици.

От община Пловдив обясниха, че асансьорите са доста стари и се е наложило да бъдат ремонтирани, с оглед здравето на гражданите и служителите. От администрацията са преминали през труден подбор, за да намерят подходяща фирма, която да се захване с проблема. Фактът, че повечето подобни дружества са много натоварени, допълнително е забавил процеса.

Следва профилактика, преглед и ремонт, които по план трябва да приключат след около 10 дни. От общината подчертават, че повечето техни служби, които работят с граждани са на най-ниските етажи на сградата, а останалите служители са били помолени да слизат до партера, ако трябва да обслужват хора с увреждания, за да се намали максимално неудобството.

Виж коментарите (0)

Още по темата (71):
02.02.2024 Възраждат за нов живот емблематична зала в Пловдив, която не функционира от шест години
22.01.2024 В Пловдив започна дълго чакан и важен за града ремонт
23.11.2023 След ремонта: Концертна зала в Пловдив ще има 750 места
22.11.2023 Нина Найденова: Нямаме си дом, но си имаме град, залите са ни пълни
21.11.2023 В Пловдив започва дългоочакван ремонт
20.09.2023 Концертна зала - символ на безстопанственост и безкултурие в центъра на
Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).