Вандалщина на Младежкия хълм (18+)

Автор: Мариана Панчева
Коментари (3)
09:00 / 09.07.2019
6957
"Ако някои хора се опитват да правят нещо позитивно и да влагат сърце и душа в това, то има и такива, които знаят само да се подиграват с работата на първите..."

Това написаха осъществителите на идеята за първата в България "Младежка зона" в подножието на Младежкия хълм. Кадри с резултата от вандалския акт пък показват нелицеприятни и брутални надписи с боя, нашарени из цялата фасада на сградата на бившия Детски център, някои от които може да бъдат причислени към графата (18+).

Възстановяването на зоната там започна през пролетта на миналата година, тогава Plovdiv24.bg разказа за амбицията мястото да се превърне в приключенски комплекс с въжен тролей, спортна и фитнес площадка, сцена, навеси за здравословна храна  и всичко това - изпълнено с доброволен труд. 

"Пространството и географските особености на Младежкия хълм са благоприятни за изграждането на различни спортни съоръжения и туристически атракции, които се предлагат предимно в планинските райони. Заедно със съществуващата сграда в подножието на хълма, тези съоръжения ще формират един спортен и учебен център, предназначен за деца и възрастни, за граждани и гости на града.

Той ще бъде изключително подходящ за извънкласни и извънучилищни форми на преподаване, зелени училища, детски лагери, спортни лагери и мероприятия, скаутски лагери, тим билдинг и за физически тренировки на спортни клубове от града и страната. В съчетание със съоръженията на Гребната база, ще се формира един уникален спортен кампус за територията на България концентриран в гр. Пловдив.

Проектът Спортно-учебен център "Младежки хълм“ ще помогне с ангажирането на свободното време на младите хора и на базата на изградените екологични, образователни и спортни съоръжения ще се осъществяват постоянни събития, състезания и учебни посещения за активен спорт на открито, лагери за деца и младежи, развитие на неформалното екологично образование и създаване на практически навици и умения за местните подрастващи и гостите на Пловдив", разказват от Приключенския център. 

Plovdiv24.bg призовава пловдивчани да ценят труда на хората, които напълно безвъзмездно опитват да направят живота им по-красив и съдържателен!

Виж коментарите (3)

Още по темата (83):
10.03.2024 Пускат за експлоатация новоасфалтирана улица в центъра на Пловдив
30.10.2022 Мрак и тъмнина в район "Централен"
03.07.2022 Премахват опасна сграда на ул. "Генерал Данаил Николаев" в Пловдив
01.03.2022 Незаконна врата на улица в центъра на Пловдив спира достъпа до частен
имот
20.11.2021 Жители на Пловдив вече три години чакат улицата им да бъде приведена в нормален вид
09.08.2021 От "Централен" обясниха за започналото разрушаване на сгради
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).