Вандали палят контейнери за смет в Пловдив

Автор: Мария Морунова
Коментари (1)
08:35 / 15.02.2015
2047
Вандализъм в центъра на Пловдив. За това алармира читател на Plovdiv24.bg. Ето какво ни пише:

"Здравейте! Днес (8.02.2015) преминавайки по улица "Г. М. Димитров", зад СОУ "Св. Патриарх Евтимий", видях, че за пореден път някой е запалил пластмасовите контейнери за отпадъци, както и химическата тоалетна, намираща се в непосредствена близост до тях. По-притеснително е, че огънят е засегнал и намиращата се в съседство църква.

Не смятам, че подобно деяние е нормално и допустимо за една европейска държава, както и за град, претендиращ да бъде европейска столица на културата, още повече, че с подобни действия може да бъде увредено, както имущество (църква!!!), така и човешки живот"
.

Припомняме, че практиката за подпалване на контейнерите за разделно събиране на отпадъци не е никак нова. Фирмата, която поддържа цветните контейнери, ще подмени тези.

От отдел "Екология и управление на отпадъците" в общината припомнят, че освен нанасяне на значителни материални щети и намаляване ефективността на изградената система за разделно събиране на отпадъци от опаковки, при изгарянето на пластмасовите контейнери се замърсява и околната среда. От отдела апелират за по-голяма гражданска отговорност!

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
BBC: Ето какво се случва с панелките от Прага до Пловдив, издигна...
Единият от близнаците разказал на полицията за убийството
Рангел Бизюрев обясни какво се е случило през фаталната нощ
Ваня Тонева, ГЕРБ: Стремежът ми е достигане на високи стандарти н...
Прецедент: Сесията започна без химн
Живите мъртви: Всеки може да е в главната роля


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).