ВУАРР разкри нова специалност

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:23 / 13.05.2015
3213
Висше училище по агробизнес и развитие на регионите /ВУАРР/ в Пловдив разкри за академичната 2015/2016 година нова специалност - "Управление на човешките ресурси". Това е единственото българско висше училище, което в момента предлага изучаване на тази специалност на бакалавърско ниво, съобщи зам.-ректорът проф. д-р Марияна Иванова. 

Обучението е 8 семестъра, през които студентите усвояват теоретични знания и практически умения, необходими за бъдещата им реализация като мениджъри по управление на човешките ресурси, ръководители на HR отдели, специалисти в такива звена, консултанти, преподаватели, научноизследователски кадри и т.н., както в публичната администрация, така и в частния бизнес.

Учебният план на специалността е изцяло съобразен с професионалните стандарти за работещите в тази област, разработени от Българската асоциация за управление и развитие на човешките ресурси /БАУРЧР/ в синхрон с изискванията на Европейската асоциация за управление на персонала /ЕАРМ/ и Световната федерация на асоциациите за управление на човешките ресурси /WFRMA/. 

Голямото предимство на задълбочената четиригодишна подготовка е, че осигурява на дипломираните студенти всички необходими компетенции за успешно полагане на изпит за придобиване на професионален сертификат/диплома за мениджър по управление на човешките ресурси, който е официално признат в Европейската общност.      

За новата учебна година ВУАРР разкри още една бакалавърска специалност - "Счетоводство", както и 4 нови магистърски специалности - "Международен бизнес"; "Икономика и управление на регионите със специализация "Туризъм" и "Икономика и управление на регионите със специализация "Маркетинг в публичния сектор"; "Стопанско управление със специализация "Управление на агробизнеса"; "Управление на общините със специализация "Регионално планиране и развитие". Новооткритите специалности разширяват асортимента до 21 възможности за обучение във ВУАРР, които изцяло съответстват на предпочитанията на кандидат-студентите и работодателите, както и на актуалните потребности на българската икономика.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!
Стотици хора навсякъде по центъра на Пловдив, опашки се извиха на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).