ВМРО гневни на заместник-кмет на Община Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:21 / 27.01.2023
2768
Във връзка със среща на заместник-кмета по образование Стефан Стоянов с посланика на Република Северна Македония в България Агнеза Руси Поповска, общинските съветници от партията отправят официално питане.

Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса тяхното писмо: 

Уважаеми г-н Стоянов,

От медиите разбрахме, че сте провел официална среща с посланика на Република Северна Македония в България Агнеза Руси Поповска. Прочетохме, че разговорът е бил във връзка с икономическо сътрудничество между град Пловдив и фирми от Република Северна Македония. Всичко това щеше да прекрасно, но не и в този момент, а именно след поредния опит за убииство на български гражданин от Македония заради българската си принадлежност.

Преди да ни обвините отново, че сме расисти, както сте го правил вече и както го прави президентът на РСМ г-н Стево Пендаровски, ще ви напомним, че Вие преди всичко сте българин и трябва да защитавате правата, интересите и не на последно място живота на българите независимо къде са те, още повече от позицията си на политик, било то и в местната власт.

В този смисъл отправяме няколко въпроса към Вас:

1. Вие ли поканихте посланика на РС Македония на разговор?

2. Освен упоменатите по медиите теми на разговор, свързани с икономиката други теми бяха ли повдигнати? 

 3. Попитахте ли посланика какво мисли за опита за убииство на български гражданин, речта на омразата спрямо България и нападенията срещу български културни клубове в РС Македония? Или може би това не са важни теми за вас?

4. Съгласувана ли е тази среща с кмета на община Пловдив г-н Здравко Димитров?

Уважаеми г-н Стоянов, опитваме се вътрешно да си обясним тази Ваша амбиция за сближаване на българо-македонските бизнес отношения, но в този момент не намираме никакъв логически аргумент за вашето поведение.

Остро осъждаме разговори в каквото и да и друго естество в момента с политици от РС Македония освен за защитата на живота и правата на българите там.

Настояваме за бързи отговори на поставените въпроси.

С уважение, ППГОС "ВМРО-БНД“

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Шофьори не вярват на очите си какво виждат на булевард в Пловдив
Бивш кмет на район "Южен" поведе листата на "Синя България" в Пло...
Камера засне най-безумното ПТП в Пловдив, по чудо няма загинали и...
Тежко ПТП на кръстовището в Пловдив, на което преди 6 месеца заги...
В Пловдив арестуваха продавачка на сергия
Лекари се борят в Пловдив за живота на блъснатото момиче


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).