ВМРО-НИЕ подкрепя лекарите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
14:29 / 19.09.2010
2846
ВМРО-НИЕ подкрепя Българския лекарски съюз по отношение на исканията - отправени към правителството, и подготвяния протест. Това стана ясно от интервюто на лидера на ВМРО-НИЕ Петко Атанасов в предаването на БНТ-Пловдив "Местно време".

"В България, в момента няма здравна реформа, има здравен хаос", бе категоричен Атанасов. Той дори заяви, че сега имало "жестоко лобиране и в средите на МЗ, и сред управляващите - кои болници да останат, на какви условия трябва да отговарят, какво да бъде финансирането- явно ще има и някакво отсяване". "Из София доста се говори - тези дни, че се готви един списък с условия, на които трябва да отговарят болниците, защото една част от болнците, които не отговарят на тези условия ще бъдат закривани - ще има ново орязване на болниците", обясни Атанасов. За това той призова да бъде обяснено на обществото и на лекарите - "защо се орязват тези пари, къде отиват". "А, ако има съмнения - дори и за кражби в здравната система, те трябва да бъдат доказани. Не може да се прави реформа без сериозен анализ", бе категоричен Петко Атанасов. Според него, в момента, в политическите среди само се говорело, "че има кражби от клинични пътеки, че има кражби в болничното здравеопазване, че има големи злоупотреби, че взимат големи заплати, но в края на краищата никой не го доказва и никой не показва схемата, по която се правят тези неща и тази схема да бъде преработена така, че да не се допуска". Атанасов заяви, че ПП "ВМРО-НИЕ" имала волята да направи това и да започнат да "разнищват нещата". В централата на партията вече имало много сигнали, които ще бъдат проучени - включително отнасящи се до злоупотреби и нередности в пловдивското здравеопазване.

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Богата културна програма, кебапчета и бира в парк "Лаута"
Адвокатката на Караджов: Предполагаме, че има оръжие и заплашва, ...
Домът на бившия полицай Венцеслав Караджов е блокиран от полиция,...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор се е барикадирал...
Кметът на Пловдив ще посрещне Стефка Костадинова
Кметът на Пловдив: При 200 км/ч е невъзможно


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).