ВМРО-НИЕ: Депутатът от ГЕРБ казва едно - депутатът от Пловдив би казал друго

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
14:41 / 13.04.2011
2885
ВМРО-НИЕ разпространи писмо до медиите, в което излга позицията си по отношение на парите от балите със софийски боклук. Предоставяме Ви пълния текст на писмото:

В Закона за държавния бюджет за 2011 г. няма нито лев, предвиден за Пловдив срещу това, че градът ни прие 100 000 тона софийски отпадъци. Това се случи, въпреки постановлението на Министерски съвет от 7 октомври 2009 г., според което трябваше да получим 10.7 млн.лв. Случи се, въпреки многократните ни настоявания и също така - многократните уверения от страна на държавата, че на траншове и според реалните възможности, пари за Пловдив все пак ще има. Това се случи, въпреки, че всички, избрани от Пловдив депутати се подписаха под апела на своя колега Захари Георгиев да настояват парите за града ни да бъдат включени в бюджета за 2011 г.

Само това ще припомним на г-жа Менда Стоянова, депутат от Пловдив, която обяви в интервю, че "държавата не е орязала нито един лев на Пловдив". Като председател на бюджетната комисия в Парламента тя знае, че бюджетът на Пловдив бе драстично намален. А на София -увеличен.

Пловдив не е спечелил нито един европейски проект, твърди депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова. Депутатът от Пловдив би казал, че въпреки спънките по големите проекти, Пловдив печели проекти. Би казал, че по такъв проект се санират училища и здравни заведения. Би казал, че по проект на общинска фирма "Чистота" се обучават и наемат на работа безработни хора, би казал, че по проект се правят детски площадки.

Депутатът от ГЕРБ съветва общината да кандидатства пред Европейската банка за възстановяване и развитие за съфинансиране по големи проекти. Депутатът от Пловдив би признал, че общината направи това - екипът на Славчо Атанасов хвърли много усилия и труд, за да реализира един голям проект - реконструкция на повече от 300 улици и кандидатства пред Европейската банка. Но бе спрян по политически причини от ГЕРБ. И от министъра на ГЕРБ.

Ще си позволим да припомним и още нещо: На изборите през юли 2009 г. гласувахме доверие на 10 народни представители от Пловдив-град, избрахме ги и ги изпратиха да представляват нас, пловдивчани в българското Народно събрание. Избрахме ги да защитават обществения интерес на Пловдив. Не интереса на партия ГЕРБ, на БСП или Синята коалиция, или друга политическа сила. А интереса на пловдивчани.

Защото не партийната принадлежност е важната. Важна е волята за Пловдив. Важен е гласът на Пловдив. Важно е отстояването на обществената нужда на Пловдив.

Виж коментарите (9)
Още новини от Новини от Пловдив:
Лиляната изпрати абитуриентите
Нов инцидент на мястото, на което стана фаталният сблъсък с джипа...
Станислав Цанов идва в Пловдив, говори и за лошите коментари
Шефът на КАТ Пловдив: Не съм гледал километража на джипа
Керана и още 13 млади пловдивчани с награди за 24 май
16 пъти шофьорът на джипа от бул. "Руски" е бил хващан в крачка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).