ВМРО-НИЕ: Цветанов не казва истината

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (26)
16:05 / 21.02.2011
5671
От ВМРО-НИЕ разпространиха декларция, относно твърденията на Цветан Цветанов, че кметът на Пловдив Славчо Атанасов е избран заради подкрепата на ГЕРБ. Предоставяме ви декларацията, без редакторска намеса:

По повод вчерашното твърдение на председателя на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов, че кметът на град Пловдив от ВМРО - НИЕ Славчо Атанасов е кмет изцяло благодарение и само на ГЕРБ и че общинските съветници на ГЕРБ са получили категорично по-голям резултат от общинските съветници на ВМРО - НИЕ заявяваме, че това не е истина, а откровена лъжа и не е в унисон със заявените също вчера от Цветан Цветанов намерения ГЕРБ да водят открита, честна и чиста предизборна кампания.

Затова сме длъжни да ви припомним още веднъж резултатите от Местните избори в Пловдив от 2007 година, и да ви дадем информация по гласове и брой общински съветници.
Информираме ви, че на Местни избори 2007г. двете партии ВМРО-НИЕ/тогава ВМРО-БНД/ и ГЕРБ се явиха с отделни листи за общински съветници и тук резултатите са достатъчно красноречиви.


Листа общински съветници ГЕРБ - 22 755 гласа или общо 13 общински съветника

Листа общински съветници ВМРО- НИЕ - 17 457 гласа или общо 10 общински съветника

А що се отнася до кмета на Пловдив Славчо Атанасов - 59 143 гласа или 53.65%. Резултатът му явно показва, че неговите гласове са повече от листите взети заедно.
Призоваваме г-н Цветанов да изгледа в присъствието на журналисти от всички медии филма на ГЕРБ Пловдив за Частичните избори в р-н Източен и да коментира нечестните и манипулативни практики, които са показани там.


Тъй като около този филм беше наложено медийно затъмнение, ако някой се интересува от него ние можем да осигурим кадрите от филма.

Напомняме, че филмът беше внесен в Прокуратурата с решение на Общински съвет Пловдив и чакаме тя да се произнесе по него. Записът е изпратен още и до Народно събрание на Република България, Европейски парламент и Европейска народна партия.

Изключвайки горенаписаното, все пак сме доволни от заявеното намерение, компроматите и властовият натиск да не бъдат сред инструментите използвани от управляващите за печеленето на предстоящите избори, въпреки че се наблюдава по-скоро обратната тенденция.

От своя страна ние заявяваме нашето намерение да водим една градивна и в интересите на България политика и предизборна кампания, която да покаже инстинския дневен ред на българското общество.


Виж коментарите (26)

Още по темата (764):
08.10.2012 ГЕРБ отваря нова страница в Калофер
08.10.2012 Румен Стоянов спечели частичните местни избори за кмет на Калофер
03.10.2012 Искра Радева: Подкрепете Лалка Драгоева за кмет на Калофер
28.09.2012 Безплатни медицински прегледи в Калофер
27.09.2012 Безплатни медицински прегледи в Калофер
20.09.2012 Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Калофер Лалка Драгоева се срещна с пенсионери
Още новини от Новини от Пловдив:
Непълнолетни със срамна постъпка в Пловдив
ГЕРБ в "Тракия" с доброволческа инициатива в "Парк 2019"
Официално: Съобщиха скоростта на джипа от катастрофата с двама за...
Синдикалист: Когато разбрахме за случая, бяхме шокирани
Верижна катастрофа на Околовръстното на Пловдив
За увеличение на стандартите и възнагражденията в социалния секто...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).