В сезона на грипа и настинките знаем къде да се скрием от тях - в солна стая "Хималая"!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:45 / 22.01.2018
7672
Краят на януари и началото на февруари е времето от годината, когато вирусите се разпространяват, а много честно край нас някой киха, кашля и честичко грипът хваща и нас. Освен да се пазим със средствата, които ни препоръчват всяка година отвсякъде има още един начин да избегнем честата употреба на лекарствата през този сезон и да повишим имунитета си и то по естествен път. 

Грипът се характеризира с повишена телесна температура, общо неразположение, което понякога е и стомашно, телесни болки и главоболие, кихане и липса на апетит. Обикновената настинка най-вече се проявява чрез наличието на повече носна слуз и силна кашлица, запушен нос и секретиране, усещане на болки и възпаление на гърлото, но не предизвиква треска и състоянието на неразположение е по-ниско.

Така или иначе и двете състояния са неприятни и ни разделят от нормалния ритъм на живот понякога за дни. Солна стая "Хималая", благодарение на халогенератори от най-висок клас. пресъздава условията в естествена солна пещера. В този уникален микроклимат се провежда халортерапията (от гръцката дума "halos" - "сол") - холистичен метод на лечение, който води началото си още от времето на Клеопатра, но за първи път е документиран в началото на 19 век от полския терапевт Феликс Бочковски. 

Той забелязал, че хората, работещи в солните мини в Полша, се радвали на отлично здраве и добро настроение, въпреки тежките условия и недостатъчно хранене. Освен това, те почти никога не страдали от простуда и всякакви белодробни заболявания. Така стигнал до извода, че "вина" за това има соления въздух, който те вдишвали ежедневно, а солните мини в Източна Европа се превърнали в санаториуми за цял свят.

Халотерапията е ефективна при лечение на различни заболявания на горните и долните дихателни пътища (астма, бронхит, емфизем, кистозна фиброза), кожни болести (екзема, псориазис и други), както и за облекчаване на стреса, възстановяване от умора и изтощение, засилване на имунната система и съпротивителните сили на организма, подобряване на настроението, възстановяване на здравето. Лечението с халотерапия е натурален метод, почти без противопоказания. 

Йонизираните частици сол проникват в дихателните пътища като намаляват количеството носна слуз, която причинява запушването на носа, убиват вирусните бактерии и разширяват дихателните пътища в носа и носните кухини като ускоряват отичането на слузта, останала в белите дробове. Освен това солта има силно антибактериално, антимикотично и противовъзпалително действие (установено е, че средата в солните стаи е 3 пъти по-стерилна дори и от най-чистата хирургическа зала).

В солна стая "Хималая" ви очакват с две помещения, изцяло покрити със сол, подово отопление и халогенератори висок клас. Престоят за възрастни е 40 минути, а за деца - 20 минути. Не ви е нужна специална подготовка - трябва ви само удобни дрехи и просто да се отпуснете на удобните кресла, да слушате релаксираща музика или да четете нещо приятно от наличните четива. Солните частици във въздуха ще си свършат работата, за да се почувствате отпочинали, по-здрави и със заредени сили. Запазете час за посещение в солна стая "Хималая" тук или на телефон: 0896 719 333.

Виж коментарите (0)

Още по темата (87):
02.04.2024 Доц. Кунчев със съвети какво трябва да правим при съмнение за коклюш
06.12.2023 Удрят ни между 100 и 200 лв. за лекарства като сме болни
17.01.2023 Край! Учениците в Бургас се връщат в класните стаи!
13.10.2022 Пловдив втори по новозаразени
05.10.2022 Проф. Витанов: Есенно-зимната вълна на COVID-19 идва
13.03.2020 Извънредно: Първи случай на коронавирус в българския спорт!
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).