В две поредни вечери Виенският симфоничен оркестър изправи на крака публиката в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:35 / 12.09.2022
921
"Благодаря Ви, че ни доставихте малко щастие в тези тежки, смутни времена“. С тези думи просълзена зрителка се обърна към Виенските симфоници и маестро Найден Тодоров след втория концерт на елитния оркестър в Античния театър.

"Бях тук на първия концерт и дойдох да ги чуя отново днес. Никога не съм предполагала, че ще мога да слушам този оркестър на живо“ – поясни дамата, докато изчакваше реда си за автограф.

Два забележителни концерта с музика на Бетовен, Паганини, Панчо Владигеров и Дворжак предложи елитния оркестър на почитатели, дошли от цяла България в Античния театър в Пловдив на 9 и 10 септември. На сцената им партнираха двама забележителни пловдивчани: диригентът маестро Найден Тодоров и цигуларя, известен като "българския Паганини“ Марио Хосен.

Виенските симфоници останаха очаровани от града и публиката, която бурно аплодира техните изпълнения. Ръководителят на симфониците Михаел Гюнтер сподели, че музикантите са впечатлени, както от процеса на работа с диригента и солиста, така и от крайния резултат.

Концертите, организирани от Сдружение "Тракия“, се осъществиха с финансовата подкрепа на община Пловдив като част от Културния календар на града за 2022 година и предизвикаха интерес и сред много чуждестранни гости на града.

На екзалтираните меломани маестро Тодоров и музикантите благодариха с "Унгарски танц №5" от Йоханес Брамс и обещаха да се завърнат отново в България.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...
Почина Христо Баев
Синът на загинала заместник-директорка очаква справедливост
Процесуални пречки спънаха делото за убийството в Скутаре
Отложиха затварянето на кръстовище в южната част на Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).