В деня, в който Хитлер напада СССР, легендарни казаци удивиха Пловдив

Автор: Васил Динев
Коментари (9)
19:00 / 23.06.2019
7510
Най-старият музикално-танцов ансамбъл на Русия - световноизвестният Кубански казашки хор завърши първото си турне в България. Снощи легендарните казаци изнесоха концерт в Пловдив в комплекс С.И.Л.А. от 19,30 до 22,00 часа.

Спектакълът започна по-различно, отколкото в останалите български градове предните дни - София, Велико Търново, Варна и Бургас. Причината се криеше във вчерашната дата - на 22 юни 1941 година Хитлер напада СССР. 

"Вечная память", изпята в памет на загиналите по време на Втората световна война, даде началото на един изключително емоционален концерт, продължил близо два часа и половина. Финалът също бе запомнящ се - "Боят настана", изпята на български, "Калинка мая" и "Катюша".

Кубанският казашки хор е на 208 години. Основан е през 1811 г. в Екатеринодар (днес Краснодар) още по царско време. Така се превръща в най-стария хор, който продължава да съществува и до днес.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (9)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).