В УМБАЛ "Свети Георги" зарадваха малките си пациенти с тържествена програма

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:11 / 01.06.2022
3027
Тържествена програма по повод детския празник 1 юни организираха в УМБАЛ "Свети Георги“ - Пловдив за най-малките пациенти и техните родители.

В Клиниката по детска хирургия, начело с проф. Пенка Стефанова, разрязаха голяма шоколадова торта на Мечо пух и приятели, дарена от сладкарски цех "Амбелино“.

Развълнувани, част от хлапетата дори избраха да кажат по някое стихотворение или песничка и, въпреки причините да са в клиниката, лицата им се озариха от щастие.

Дечицата участваха в кампанията "Усмихни се и оцветявай с Мечо“ и получиха книжки за оцветяване и цветни моливи, с които да разнообразят престоя си и да отбележат цветния детски празник. Автор на книжката е Виктория Петрова, майка на две деца и основател на сайта www.detskiprikazki.com, където може да прочетете и слушате приказки от нови български автори безплатно. Кампанията бе подкрепена от международната платформа GoGetFunding и достигна до университетската болница с помощта на координатора Радостина Атанасова от РЗОК – Пловдив, която гостува в клиниката, за да раздаде подаръците на децата.

По същото време в Клиниката по акушерство и гинекология се раздадоха подаръци за бебенцата и техните родители. Преди дни с помощта на дарители бе извършено обновление на Отделението по неонатология към УМБАЛ "Свети Георги“ - Пловдив.

По случай първи юни бяха раздадени подаръци на всички новородени и техните майка. Те бяха осигурени от Nestle, A-Derma, Chicco, Hipp и Mustela. Работещите в отделението също получиха подарък - ново работно облекло от фирма Hipp.

Тази вечер на площад "Стефан Стамболов“ до 20 часа ще се проведе детският купон "Вълшебно лято с радио КАТРА ФМ“. Както всяка година и тази избират да застанат зад важна кауза – събиране на средства за детски библиотеки в детските отделения на УМБАЛ "Свети Георги“. Всяко дете, попаднало в болница, знае, че часовете там текат по-бавно, но книгите имат суперсилата да направят престоя по-лек.

По време на тържеството, доброволците на БЧК ще събират с касичка минимални средства, като в замяна всеки ще получи минерална вода и билет за финалната томбола. В 19:25 официално ще се обявят събраните средства, а дарението ще приеме проф. д-р Иван Иванов, началник на Клиниката по педиатрия към УМБАЛ "Свети Георги“.

Виж коментарите (0)

Още по темата (277):
02.06.2023 БСП Пловдив зарадва стотици деца за 1 юни
01.06.2023 Роден секссимвол показа снимка от детството
01.06.2023 Деца и родители размениха ролите си и празнуваха заедно в ДГ
"Мирослава"
01.06.2023 Лили Иванова показа снимка от детските си години и поздрави малчуганите
01.06.2023 Страхотен празник за децата в район "Източен"
01.06.2023 Артист каза кога и как се зараждат най-гениалните детски идеи
Още новини от Новини от Пловдив:
Заради непрекъснат тормоз в Пловдив жена предоставя спалнята си н...
Пловдивчанка се възмути от мръсотията в градския транспорт
Водачите на листите на "БСП за България" откриха предизборния си ...
Страхотен кадър показва аристократичен Пловдив отпреди 70 години
Шофьор сътвори поредната глупост заради "Бермудския триъгълник" н...
Пловдивски район се подготвя за сериозни ремонти за 350 000 лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).