ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
В "Тракия" откриват обществена чешма, изградена от дарители
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:14 / 14.10.2016Коментари (1)4818
Днес от 16,30 ч. в парка зад блок № 9 в "Тракия" ще бъде открита обществена чешма, изградена безвъзмездно от група дарители, нарекла себе си "Набор 70". На събитието са поканени Иван Тотев, Георги Титюков и Костадин Димитров, представители на институции, подкрепили инициативата - ОП "Паркове и градини", ОП "Паркиране и репатриране", ВиК и членове на групата "Набор 70".  

На мероприятието ще присъстват и деца от Комплекса за социални услуги "Олга Скобелева" и детска градина "Кремена", които ще отправят музикални поздрави към дарителите и всички гости. Отец Йордан ще благослови новата придобивка и курбан за здраве. Организаторите са приготвили специална изненада за децата и поздрав за гостите.

Групата "Набор 70" е създадена през пролетта на 2015 г. Инициатор е Георги Найденов. Постепенно броят на членовете нараства до 45 души и включва в състава си жени и мъже от "Набор 70", които са се обучавали в училищата на район "Тракия".

Комуникацията между тях се осъществява по вайбър и до момента имат над 100 000 съобщения помежду си, свързани с организацията на благотворителност. Идеята, която обединява всички набори в обща група е присъединяване на повече хора към обща обществено полезна кауза - дарителство. Първата обща инициатива на групата е насочена към децата от Дом "Олга Скобелева". 

Администраторът на групата - Георги Найденов е дългогодишен дарител на децата от Дома. През годините е направил лични дарения на децата според нуждите им - 68 спални комплекта, обувки за всички деца, компютърна конфигурация, почерпки и др, на обща стойност - 3 400 лв. 

По негова покана децата са често специални гости в Bar & diner Encanto и имат възможността да се запознаят лично с известни изпълнители-гости на заведението. 

Примера на Найденов привлича членовете на групата с идеята да увеличат приноса за благото на децата. През февруари 2016 г. "Набор 70" проведе среща с децата и всички получиха индивидуални халати за баня, тениски, обувки и лакомства на стойност 700 лв.

На срещата наборите обявяват следващата си кауза - да построят с дарителство обществена чешма за радост и спомен на поколенията. Идеята е на Румен, който я споделя с Георги по време на съботна сутрешна тренировка. Предложението е споделено в цялата група и получава силна подкрепа. 

Стойността за изграждането на чешмата възлиза на 3000 лв - средства само за материали и в събирането им са участвали около 30 от наборите, а 11 от тях, освен паричното дарение, са предоставили безвъзмездно и собствения си труд за изграждане на чешмата. Това са:

1. Христо Ангелов
2. Васил Траянов
3. Пламен Бозев
4. Калоян
5. Веселин Кръстев
6. Георги Найденов
7. Румен Келешчиев
8. Емил Пунчев
9. Ангел Дичев
10. Костадин Иванов
11. Емил Бензаров

Дарителството в обществена полза получава признание от най-древни времена. В традицията на дарителството са вплетени много имена на хора, организации и институции. Благородните жестове на дарителите са най-яркият израз на гражданска позиция и отговорност. Всички граждани и гости на Пловдив могат да посетят събитието и да се присъединят към благородната инициатива. 








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Дарителството е една много благородна кауза!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: