В СУ "Св. Св. Кирил и Методий" Пловдив стартира програма за адаптация на деца

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:09 / 11.10.2018
7467
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Св. Св.Кирил и Методий":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
От 13 октомври в СУ "Св. Св. Кирил и Методий“ Пловдив стартира програма за адаптация на деца в предучилищна възраст към училището. Целта на тази програма е децата в предучилищна възраст периодично по различни поводи да влизат училищна среда и да участват различни събития от училищния живот. По този начин на 15 септември, независимо в кое училище ще се обучават, те ще го припознаят като позната и сигурна среда.

Според психолозите, когато едно дете се включва в различни дейности и се справя добре с тях, то получава сигурност и увереност в себе си, като това от своя страна намалява стреса от непознатото и от новото начало, създава социална увереност на детето, което в тази възраст е нова фаза в развитието му.

Именно затова програмата на СУ "Св. Св. Кирил и Методий“ Пловдив включва есенен празник "Танцуваме, рисуваме, пеем – да творим умеем“ и математическо състезание "Бързо лесно точно“, като всички тези дейности са насочени така, че детето да повярва в силите и възможностите си.

Предвидени са два безплатни тренинга за родители на бъдещите първокласници, защото те също трябва да са подготвени и уверени, за да подкрепят децата си. Тренингите ще се водят от Монтесори-преподавател към Нов български университет.

Също така всеки последен вторник на месеца се провежда ден на отворените врати, когато родители и деца могат да влязат заедно в класните стаи на настоящите първокласници и да наблюдават учебния процес.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).